Αθλητισμός|23.11.2020 15:56

Παοκτσήδικη τρέλα για τη φιέστα τίτλου!

Θοδωρής Φελάνης

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από κάθε γωνιά της γης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βιώσουν από κοντά την φιέστα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος 34 χρόνια μετά την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε ξανά στην κορυφή. Φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν από την Αμερική (Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες) από τον Καναδά (Μόντρεαλ), από την Αυστραλία (Μελβούρνη) όπως κι από διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Στοκχόλμη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Νυρεμβέργη Βρέμη κ.α.) για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης της ομάδας.

Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν καν εισιτήρια για τον αγώνα! «Δεν θα το έχανα με τίποτα. Ήρθα από Άμστερνταμ, η πτήση  μου έφτασε περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Πήγα έξω από την Τούμπα, πανηγύρισα με τα αδέλφια μου στον Λευκό Πύργο και σε λίγη ώρα επιστρέφω πάλι πίσω», μας είπε ο 31χρονος Γιώργος Μ. ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ολλανδία.

«Έβγαλα τα εισιτήρια αμέσως μετά το 1-1 στην Λάρισα, ζήτησα άδεια από την εργασία μου στην Νυρεμβέργη και ήρθα. Έχω εισιτήριο διαρκείας στην Τούμπα και όποτε μπορώ 2-3 φορές τον χρόνο έρχομαι», λέει ο 45χρονος Γιάννης Ντολιόπουλος που ζει στην Γερμανία.

Δυο φίλοι από την Αυστραλία (Μελβούρνη) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την ποδοσφαιρική φιέστα και μάλιστα μια ημέρα πριν επισκέφθηκαν (γεμίζοντας τις ώρες τους με … ΠΑΟΚ) και το «Paok Sports Arena» για να παρακολουθήσουν την καλαθοσφαιρική ομάδα.  Ραντεβού στην Τούμπα έδωσαν και τρεις φίλοι που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο εργάζονται αντίστοιχα σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Λονδίνο!

Οργανωμένα το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι συνδέσμων από το Έσεν, το Σόλιγκεν, την Φρανκφούρτη...
Μεγάλο κύμα επισκεπτών λόγω ΠΑΟΚ δέχθηκε η Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η προσμονή ήταν τόσο μεγάλη που φίλαθλοι κατασκήνωσαν έξω από την Τούμπα (κυριολεκτικά στήνοντας σκηνή!) από το προηγούμενο βράδυ όπως έκανε μια παρέα φίλων από το νησάκι της Αμουλιανής.

Πολύς ήταν κι ο κόσμος που δεν κατάφερε εξαιτίας επαγγελματικών ή οικονομικών υποχρεώσεων να εκδράμει στη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν εμπόδισε  Παοκτσήδικους «πυρήνες» της ομογένειας να γιορτάσουν το πρωτάθλημα.

«Εδώ ο σύνδεσμος είναι δυνατός, τα παιδιά εφοδιάστηκαν πυρσούς, ανέβηκαν παντού σημαίες κι έγινε χαμός. Άλλοι πανηγύριζαν άλλοι έκλαιγαν.  Είναι μια σημαντική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε ξεχωριστή δυναμική στον σύλλογο. Πιστεύω θα έρθουν ακόμη πιο χαρούμενες στιγμές στο μέλλον για τον ΠΑΟΚ. Αυτό το πρωτάθλημα πάντως ήταν 100% δίκαιο , παίξαμε την καλύτερη μπάλα», δηλώνει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, το «καγκουρό» του ΠΑΟΚ Τζόνι Αναστασιάδης που ζει μόνιμα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Χαμός έγινε επίσης (όπως μπορεί κανείς να δει στους επίσημους λογαριασμών συνδέσμων στα social media)  στο Μόντρεαλ του Καναδά, στη Στοκχόλμη όπως και σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Με έναν ξεχωριστό τρόπο (όπως πάντα) πανηγύρισε κι ο ΣΦ ΠΑΟΚ Zάμπιας.

Πυρσοί άναψαν για τον ΠΑΟΚ από οπαδούς και σε πολλά μέρη της Ελλάδας από την Αλεξανδρούπολη ως την… Τέλενδο. Στο μικρό αυτό νησάκι του νοτίου Αιγαίου ζει ένας παθιασμένος Παοκτσής, ο Μιχάλης Γλυνάτσης: «Δεν μπόρεσα να ανέβω Θεσσαλονίκη καθώς κάνω ετοιμασίες για την ταβέρνα που έχω εδώ στο νησί στην Τέλενδο ενόψει Πάσχα. Φυσικά το γιόρτασα όπως θα δείτε και στο facebook με πυρσό στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Ανέβηκα φέτος δυο φορές στην Τούμπα, με Ολυμπιακό και Ξάνθη. Η καρδιά χτυπάει πάντα δυνατά για τον ΠΑΟΚ, αυτό το πρωτάθλημα μάς έκανε πολύ χαρούμενους», λέει ο Μιχάλης.

ΠΑΟΚποδόσφαιρο