Αθλητισμός|23.04.2019 16:14

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Σπάρτακος και Βύβων Ασπροπύργου πρωταθλητές στην άρση βαρών

Κώστας Ασημακόπουλος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και αποτέλεσαν ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, ενώ τα Πανελλήνια ρεκόρ που ξεπέρασαν τα 40 αποδεικνύουν την ανάπτυξη του αθλήματος, που έχει ως αποκορύφωμα τα μετάλλια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσε η ΈΟΑΒ με την περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Πολύτιμη ήταν η στήριξη των εθνικών χορηγών της ομοσπονδίας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bread Factory, Cosmote και Αθλος, ενώ χορηγοί των αγώνων ήταν τα νερά Ζαγόρι και το ΠΕΑΚΙ.

Στους Ανδρες πρωταθλητές Ελλάδας στέφθηκε ο ΠΑΟΚ με 581 βαθμούς και ακολούθησαν Πανελλήνιος με 562β. και Κύδων Χανίων με 489β.

Στους Νέους Ανδρες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων με 413β.. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Κύδων Χανίψν με 377β. και στην τρίτη ο Ευμαστας Λειβαδιάς με 362β.

Στους Εφήβους μετά από ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ ο Σπάρτακος δευτεραθλητής. Οι δύο σύλλογοι συγκέντρωσαν 390 βαθμούς, αλλά οι «πράσινοι» είχαν περισσότερα χρυσά. Ο Ευμαστας Λειμαδιάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 321β. 

Τέλος στους Παίδες ο Βύβων Ασπροπύργου ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με 465β. και ακολούθησαν Σπάρτακος Ιωαννίνων με 287β. και Παναθηναϊκός μς 286β. 

Σποράρση βαρών