Αθλητισμός|23.04.2019 22:12

Euroleague: Match ball πρόκρισης για τη Φενερμπαχτσέ

Newsroom

Η Φενερμπαχτσέ πλήρωσε με το ίδιο… νόμισμα την Ζαλγκίρις απαντώντας με break στο …break στην κατάμεστη από 15.000 φιλάθλους «Zalgirio Arena» και κερδίζοντας τους Λιθουανούς με 57-66. Η Φενέρ έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά παίρνοντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στο «Final 4» της Βιτόρια.

Καταπληκτικό παιχνίδι για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ο Μάρκο Γκούντουριτς(17π.) αν κι ο σπουδαιότερος λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι απέδρασαν από την καυτή έδρα της Ζαλγκίρις με την νίκη, είχε να κάνει με την μεγάλη συγκέντρωση που έδειξε η τουρκική ομάδα στην άμυνα από το ξεκίνημα του αγώνα.

Πλην του Γκούντουριτς από τους νικητές ξεχώρισαν ο Γιαν Βέσελι(10π.), ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε τα 1.000 στην διοργάνωση παίρνοντας στη 14η θέση της λίστας με τους κορυφαίους ριμπάουντερ. Ο Κώστας Σλούκας πρόσφερε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Μοναδικός παίκτης της Ζαλγκίρις (που έκανε 15 συνολικά λάθη στο παιχνίδι) με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Γουόλτερς (15π.).

Μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν κι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο Λιθουανός σέντερ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις και αυτό το διάστημα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Μάλιστα πριν το ματς είχε εγκάρδια συνομιλία τόσο με τον Σάρας Γιασικεβίτσιους όσο και με τον  Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

EuroleagueΦενέρμπαχτσεμπάσκετΖαλγκίρις