Αθλητισμός|24.04.2019 09:19

Παρί Σ.Ζ.: Τρόμος στο Παρίσι για τον Τιάγκο Σίλβα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Εφυγε από την Βραζιλία σε ηλικία είκοσι ετών, προκειμένου να κάνει καριέρα στην Ευρώπη και, ταυτόχρονα, να ζήσει μια πιο ήρεμη και ασφαλή ζωή. Εσχάτως, όμως, ο Τιάγκο Σίλβα διαπιστώνει ότι η Ευρώπη δεν διαφέρει και πολύ από την (επικίνδυνη) χώρα του.

Η σύζυγος του αρχηγού της Παρί Σεν Ζερμέν, Ιζαμπέλα, κατήγγειλε στην αστυνομία του Παρισιού ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό. Την Κυριακή (21/4), το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια θεία του Τιάγκο, και στο οποίο επέβαινε ο γιος του ποδοσφαιριστή, ύστερα από ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά ανηλίκων στο Κρετέιγ, μπλοκαρίστηκε από δύο ένοπλους που επέβαιναν σε μηχανή.

Οι δύο άνδρες άρπαξαν ένα ρολόι «Gucci» που φορούσε η θεία, την οποία χτύπησαν, όπως και το παιδί! Τον περασμένο Δεκέμβριο, έγινε διάρρηξη στο σπίτι του Τιάγκο, την ώρα που εκείνος ήταν εκτός για αγώνα πρωταθλήματος, με λάφυρο ένα ρολόι αξίας 600 χιλιάδων ευρώ.

Ο αρχηγός δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της Παρί που μπήκε στο στόχαστρο των «ποντικών», αφού ο επιθετικό Ερίκ Τσουπό – Μοτίνγκ έπεσε δύο φορές (!) θύμα κλοπής, ενώ δεν την γλίτωσε ούτε ο Ντάνι Αλβες, αλλά και ο Ουνάι Εμερι, όταν ο Βάσκος ήταν ακόμα προπονητής της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

«Κυριαρχεί μια αίσθηση ανασφάλειας. Ποτέ δεν είπαμε «όχι» σε μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο για τους φιλάθλους. Ελπίζουμε η αστυνομία να βρει τους κλεφτές» είπε η Ιζαμπέλα η οποία, παρά τις δυσάρεστες εμπειρίες, ευγνωμονεί την Γαλλία, αφού πρόσφατα έδωσε την γαλλική υπηκοότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Ligue 1Τιάγκο ΣίλβαΠαρί Σεν Ζερμένποδόσφαιρο