Αθλητισμός|24.04.2019 09:45

«Ο Πογκμπά είπε στους συμπαίκτες του ότι θέλει να φύγει» (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Τάσεις φυγής από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιδεικνύει, για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι ο Πολ Πογκμπά. Και αν πέρυσι ήταν η κάκιστη σχέση με τον Ζοσέ Μουρίνιο, φέτος φαίνεται ότι ο Γάλλος μέσος δελεάζεται από την προοπτική της συνεργασίας με τον Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Πολ Πογκμπά έχει πει στους συμπαίκτες του ότι θέλει να φύγει και ο σύλλογος δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο στην μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης» αναφέρουν πληροφορίες από την Γαλλία για τον 26χρονο άσο, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του για την «Βασίλισσα» και τον «Ζιζού».

 

Η Γιουνάιτεντ, βεβαίως, ακόμα και αν συναινέσει στην αποχώρηση του Πογκμπά, δεν πρόκειται να κάνει… ευκολίες πληρωμής στην Ρεάλ, με τις πληροφορίες να θέλουν τον αγγλικό σύλλογο να ξεκινάει με τιμή πώλησης τα… 150 εκατομμύρια ευρώ!

Πιθανόν αυτό το (υπερβολικό) ποσό να έπεφτε σημαντικά, αν η Ρεάλ δέχονταν να συμπεριλάβει στην συμφωνία τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος όμως φέρεται να διεμήνυσε στην διοίκηση του ισπανικού συλλόγου ότι ΔΕΝ θέλει να φύγει, παρ’ ότι ο Ζιντάν δεν φαίνεται να τον υπολογίζει.

Πλησιάζει και ο Γιόβιτς

Η απόκτηση του κεντρικού αμυντικού - δεξιού μπακ Εντερ Μιλιτάο από την Πόρτο έχει ήδη ανακοινωθεί (50 εκατομμύρια ευρώ), ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι φέρεται κλεισμένος για ένα ποσό κοντά στα 120 εκατομμύρια ευρώ, ο Πολ Πογκμπά παίρνει σειρά, ενώ για την επίθεση ο εκλεκτός είναι ο Λούκα Γιόβιτς.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, από τους λίγους διασωθέντες της φετινής σεζόν, θα παραμείνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αλλά ο Ζιντάν θέλει και έναν δεύτερο σέντερ φορ υψηλού επιπέδου, με τον 21χρονο Σέρβο της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης σε πρώτο πλάνο.

«Δεδομένα υπάρχει μια πιθανότητα να υπογράψει ο Γιόβιτς στην Ρεάλ Μαδρίτης. Περιμένω και εύχομαι ο Λούκα να μείνει εδώ, αλλά είμαι ρεαλιστής και ξέρω ότι αν ένας μεγάλος σύλλογος έρθει και θέλει τον Λούκα, δεν θα έχουμε πιθανότητες» παραδέχθηκε ο Φρέντι Μπόμπιτς, αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου.

 

Στις 28 Μαρτίου, άνθρωποι της Ρεάλ συναντήθηκαν με τον μάνατζερ του Γιόβιτς, Φάλι Ραμαντάνι, του παρουσίασαν την πρόταση και του μίλησαν για το αθλητικό πρότζεκτ, προκειμένου να πείσουν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετράει 25 γκολ φέτος (17 στην Bundesliga και οκτώ στο Europa League).

Η Αϊντραχτ φέρεται να θέλει 80 εκατομμύρια ευρώ, η Ρεάλ προσφέρει 60 και οι δύο πλευρές αναμένεται να τα βρουν κάπου στην μέση, με το 20% του τελικού ποσού να καταλήγει στα ταμεία της Μπενφίκα, ελέω της σχετικής συμφωνίας που είχε κάνει η Αϊντραχτ με τους Πορτογάλους, στο πλαίσιο της παραχώρησης του Σέρβου επιθετικού.

Λούκα ΓιόβιτςΡεαλ ΜαδρίτηςμεταγραφέςΠολ ΠογκμπάΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ