Αθλητισμός|24.04.2019 12:17

Ολυμπιακός: Τι ισχύει για τη θέση του τερματοφύλακα

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ενα από τα βασικότερα θέματα που θέλουν να λύσουν το συντομότερο στον Ολυμπιακό ενόψει της επόμενης σεζόν αφορά τον «άσο». Τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Είναι γεγονός ότι η επιλογή του Ζοσέ Σα αποδείχθηκε εξαιρετική, καθώς ο Πορτογάλος κίπερ παρότι ξεκίνησε τη σεζόν στην πλάτη του Ανδρέα Γιαννιώτη, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μόνιμη και άκρως αξιόπιστη επιλογή. Μέχρι τώρα έχει υπερασπιστεί την εστία των «ερυθρολεύκων» σε 31 ματς και με αυτές τις συμμετοχές θα κλείσει τη σεζόν μιας και στον αγώνα της Λαμίας, αλλά και σε αυτόν που ακολουθεί (μετά το Πάσχα) στη Λάρισα, θα πάρει χρόνο ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Είναι γνωστό ότι η οψιόν αγοράς του από την Πόρτο είναι στα 2,5 εκατομμύρια, χρήματα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι αρμόδιοι του συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί η άκρη με τον 26χρονο τερματοφύλακα. Ο πορτιέρε που ανήκει στην Πόρτο ζητάει διπλασιασμό αποδοχών ανά σεζόν, λόγω και της κλήσης του στην Εθνική ανδρών της πατρίδας του και από 400.000 θέλει 800.000 ευρώ.

Στα γραφεία της ΠΑΕ προσπαθούν να μειώσουν το συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια για τον πρώτο χρόνο, αλλά φαίνεται πως ο δαιμόνιος ατζέντης Ζόρζε Μέντες έχει ήδη προτάσεις στο συρτάρι του. Και μόνο το γεγονός ότι το θέμα είναι κολλημένο εδώ και περίπου δύο μήνες δείχνει και το βαθμό της δυσκολίας, ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Εναλλακτική επιλογή είναι ο παλιός γνώριμος Ρομπέρτο, ο οποίος στα 33 του πλέον, μένει ελεύθερος από την Εσπανιόλ. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε έξι παιχνίδια, αλλά στον Ολυμπιακό που είχε εκτοξεύσει την αξία του στα 8 εκατομμύρια, παραμένει αγαπητός. Οι δικές του απαιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 500.000 ετησίως, ενώ έφυγε με αποδοχές άνω του ενός εκατομμυρίου.

Σε ό,τι αφορά τον Γιούρι Λοντίγκιν (28) έχει έρθει ως δανεικός από τη Ζενίτ, προκειμένου να καλυφθεί από τη ρωσική ομάδα το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του που ξεπερνά το 1.000.000 € ανά σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» για το δεύτερο μισό της περιόδου, πλήρωσαν γύρω στις 200.000 ευρώ. Για να συνεχίσει θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις του περίπου στα μισά από τα χρήματα που παίρνει σήμερα και να αποχωρήσει ο Σα.

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει πείσει ιδιαίτερα ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βασική επιλογή για τον Ολυμπιακό παρότι έχει παίξει σε μόλις δύο αγώνες. Μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα του βασικού τερματοφύλακα, θα ληφθεί απόφαση και για τη ρεζέρβα, με τον Ντοναρούμα της Μίλαν, πρώην του Αστέρα Τρίπολης, να παραμένει στο συρτάρι της ομάδας του Πειραιά, προκειμένου να έρθει με μορφή δανεισμού.

Ζοζέ ΣαΟλυμπιακόςτερματοφύλακαςΓιούρι Λοντίγκιν