Αθλητισμός|24.04.2019 18:28

Basket League: Η ομάδα... εξπέρ στους αγώνες δευτερολέπτων

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Λαύριο και Κολοσσός θα βρεθούν στο γήπεδο για να παίξουν έναν αγώνα που ήδη έχει μείνει στην ιστορία μετά από την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης για επανάληψη των τελευταίων 31 δευτερολέπτων του.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι άλλη μια φορά που έχουν επαναληφθεί τελευταία δευτερόλεπτα αγώνα, πάλι ήταν εμπλεκόμενο το Λαύριο! Ηταν η σεζόν 2015-16, στην τρίτη αγωνιστική όταν ο αθλητικός δικαστής είχε βγάλει μια απόφαση μεγάλγης πρωτοτυπίας, δεχόμενος ότι στο 79-78 υπέρ της Κηφισιάς, οι διαιτητές  λανθασμένα δεν είχαν μετρήσει καλάθι της για το 81-78, όμως, κατακύρωσε το ματς υπέρ του λαυρίου με 79-82.

Η Κηφισιά είχε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, αυτό είχε διατάξει την επανάληψη του αγώνα από το 81-78, δηλαδή μετρούσε το καλάθι και επανέφερε το Λαύριο και στα 27 δευτερόλεπτα που παίχτηκαν, η Κηφισιά νίκησε με 83-80!

Στο σήμερα, οι δύο ομάδες θα μπουν στο γήπεδο με το Λαύριο να προηγείται 69-67 και τον Κολοσσό να έχει επαναφορά από το κέντρο, λόγω παράβασης οκτώ δευτερολέπτων που στην... πρώτη διεξαγωγή του ματς δεν είχαν καταλογιστεί και τότε είχε νικήσει το Λαύριο.

Από τότε και μέχρι το ΑΣΕΑΔ να δεήσει να βγάλει απόφαση, οι μισοί παίκτες εκαρέωθεν έχουν αλλάξει και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο Κολοσσός έχει αλλάξει και προπονητή και κυρίως έχει υποβιβαστεί μαθηματικά, ενώ το Λαύριο «καίγηεται» να κρατήσει την νίκη για να μην μπλέξει σχετικά με την παραμονή του.

ΛαύριοΚηφισιάBasket LeagueμπάσκετΚολοσσός