Αθλητισμός|24.04.2019 17:27

Φασίστες οπαδοί της Λάτσιο σήκωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι

Newsroom

Το βράδυ της Τετάρτης (24/4) η Μίλαν υποδέχεται τη Λάτσιο για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας. Αντί όμως η κουβέντα να επικεντρωθεί στο ποδοσφαιρικό σκέλος, φασίστες οπαδοί της Λάτσιο επισκίασαν ήδη με τις ενέργειές τους ένα ματς που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι το πρώτο παιχνίδι στη Ρώμη είχε λήξει 0-0.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ένας ακροδεξιός πυρήνας των Ultras των Λατσιάλι, οι λεγόμενοι «Irreducibili», που ταξίδεψαν στο Μιλάνο για το παιχνίδι, ύψωσαν πανό στο κέντρο της ιταλικής μεγαλούπολης με μήνυμα υπέρ του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

«Τιμή στον Μπενίτο Μουσολίνι» έγραφε το επίμαχο πανό που σηκώθηκε κοντά στην Πιατσάλε Λορέτο, την πλατεία όπου κρεμάστηκε το πτώμα του Μουσολίνι μετά την εκτέλεσή του από Ιταλούς παρτιζάνους το 1945. Παράλληλα, φώναξαν και πολλά φασιστικά συνθήματα, ενώ έκαναν και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Κι όλα αυτά συνέβησαν ένα εικοσιτετράωρο πριν από τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ιταλίας από τον φασισμό και τον ναζισμό με τη βοήθεια των Συμμάχων.

Serie AΛάτσιο