Αθλητισμός|25.04.2019 09:00

Premier League: Η Σίτι κυριαρχεί και στην ιδανική ενδεκάδα (pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το «διπλό» στο «Ολντ Τράφορντ» φέρνει την Μάντσεστερ Σίτι πολύ κοντά στο δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα της στην Premier League, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ πριν στην ιστορία της.

Οι «Πολίτες», οι οποίοι αγγίζουν το τέταρτο πρωτάθλημα τα τελευταία εφτά χρόνια και έκτο συνολικά στην ιστορία τους, ψάχνουν ακόμα τρεις νίκες, με Μπέρνλι (εκτός, 28/4), Λέστερ (εντός, 6/5) και Μπράιτον (εκτός, 12/5), ώστε να είναι σίγουρα πάνω από την Λίβερπουλ, η οποία ακολουθεί έναν βαθμό πίσω (89 και 88 αντίστοιχα) και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Χάντερσφιλντ (εντός, 26/4), Νιούκαστλ (εκτός, 4/5) και Γουλβς (εντός, 12/5).

Στην κορυφαία ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος, όπως την ψήφισαν οι ποδοσφαιριστές, η Σίτι κυριαρχεί με έξι παίκτες (Εντερσον, Αϊμερίκ Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ραχίμ Στέρλινγκ, Σέρχιο Αγουέρο), ενώ η δεύτερη (και πιθανή δευτεραθλήτρια) Λίβερπουλ έχει τέσσερις (Τρεντ Αλεξάντερ Αρνολντ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, Αντι Ρόμπερτσον και Σαντιό Μανέ).

Ο μοναδικός παίκτης που «σπάει» το δίπολο Σίτι – Λίβερπουλ είναι ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρ’ ότι ο Γάλλος μέσος δεν ήταν τόσο σταθερός όσο ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι.

Διάκριση για τον Πούκι

Θέση στην κορυφαία ενδεκάδα της Championship κέρδισε με το σπαθί του ο Τεέμου Πούκι. Ο Φιλανδός επιθετικός, ο οποίος την τελευταία διετία φλέρταρε έντονα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, κλέβει την παράσταση με την φανέλα της Νόριτς, όντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 28 γκολ.

Τρεις παίκτες των «Καναρινιών» (Πούκι, Μαξ Ααρονς και Τζαμάλ Λιούις), οι οποίοι βρίσκονται μια ανάσα από την άνοδο στην Premier League, έχουν θέση στην ενδεκάδα, η οποία περιλαμβάνει τρεις παίκτες της Λιντς (Λίαμ Κούπερ, Πόντους Γιάνσον, Πάμπλο Ερνάντεθ), η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πρώτη δυάδα.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δεύτερη στην βαθμολογία, έχει να επιδείξει τους Ολιβερ Νόργουντ και Μπίλι Σαρπ, δύο παίκτες έχει και η Αστον Βίλα (Τζακ Γκρίλις, Τάμι Αμπρααμ), σε μια ενδεκάδα με τερματοφύλακα τον Ντάρεν Ράντολφ (Μίντλεσμπρο). Ολοι οι παίκτες θα τιμηθούν την Κυριακή (28/4) σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο.

ΛίβερπουλβραβείαΜάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΠρέμιερ Λιγκ