Αθλητισμός|26.04.2019 00:41

Μπέιλ: Η πικρή μοναξιά ενός παίκτη του... γκολφ

Newsroom

Στις 11 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωνε την επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν, ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram για την συμμετοχή σε ένα τουρνουά γκολφ. Το δεύτερο πιο αγαπημένο άθλημα του Ουαλού, ο οποίος… κινδυνεύει να ξεχάσει ότι είναι ποδοσφαιριστής. Από την μια, οι συνεχείς τραυματισμοί που δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Και, από την άλλη, το ξεκάθαρα αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί απέναντί του στην Μαδρίτη, όπου πλέον είναι ανεπιθύμητος.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε την «βόμβα» και αποχώρησε, ο Μπέιλ είδε την ευκαιρία να γίνει αυτός ο νέος ηγέτης της «Βασίλισσας». Δεν την άρπαξε. Και, έντεκα μήνες αργότερα, βλέπει πιο κοντά από ποτέ την πόρτα εξόδου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο «Ζιζού», ο οποίος έφυγε γιατί μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ προτιμούσε να αποχωρήσει ο Κριστιάνο και όχι ο Μπέιλ, δεν έχει συμπεριλάβει στα πλάνα του για τη «νέα Ρεάλ» τον 29χρονο από το Κάρντιφ.

Ο Μπέιλ, όμως, δεν έχει καμία διάθεση να φύγει. Κάθεται στο (πλουσιοπάροχο) συμβόλαιό του, το οποίο λέει πως είναι παίκτης της Ρεάλ τουλάχιστον έως το 2022 (με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ). Ο Ζιντάν, όμως, δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Σε σημείο, μάλιστα, που η Ρεάλ να μελετάει ακόμα και το ενδεχόμενο να τον δώσει δανεικό την επόμενη σεζόν (!), αν δεν βρει ομάδα να τον (μοσχό)πουλήσει.

Οι αριθμοί

Ο Μπέιλ, ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος παίκτης που στοίχισε πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ, δικαιολόγησε το υψηλό του κόστος κατά διαστήματα. Στα έξι χρόνια ως παίκτης της «Βασίλισσας» έχει σημειώσει πάνω από εκατό γκολ και έχει δώσει πάνω από 60 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 200 παιχνίδια.

Αριθμοί, αναμφίβολα, καλοί. Την ίδια ώρα, όμως, έχει υποστεί συνολικά 29 (!) τραυματισμούς και έχει χάσει 86 ματς με την Ρεάλ, έχοντας χάσει δηλαδή πάνω από το 50% των επίσημων αγώνων της «Βασίλισσας»  αυτή την εξαετία.

Τα παιχνίδια της Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχουν μετατραπεί σε Γολγοθά για τον Μπέιλ, ο οποίος ακούει αποδοκιμασίες κάθε φορά που πιάνει την μπάλα στα πόδια του. Ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ποτέ στον ισπανικό τρόπο ζωής, δεν έχει καταφέρει να μιλάει καλά την τοπική γλώσσα και ετοιμάζει για το «αντίο». Το «goodbye», δηλαδή…

La LigaΡεαλ ΜαδρίτηςPremier LeagueΓκάρεθ Μπέιλποδόσφαιρο