Αθλητισμός|26.04.2019 12:44

Μαραφόνα: «Ρεζέρβα» ή μοχλός πίεσης για Σα

Newsroom

Τις τελευταίες ημέρες μπήκε στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα το όνομα του Πορτογάλου τερματοφύλακα Μαραφόνα της Μπράγκα, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος της περιόδου. Οι συμπατριώτες του προχώρησαν την υπόθεση και σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, ο 31χρονος κίπερ, ο οποίος πέρυσι δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω τραυματισμών, ενώ φέτος ήταν αναπληρωματικός, με συμμετοχή μόλις σε 10 παιχνίδια, ετοιμάζεται να πάρει ρότα προς Πειραιά.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν κίπερ με εμπειρία και περγαμηνές, καθώς μόλις πριν από δύο χρόνια χρίστηκε και διεθνής με την Ανδρών της Πορτογαλίας σε φιλικό με τη Σουηδία (2-3). Τι πραγματικά ισχύει, όμως, για τον Μαραφόνα και πόσο πιθανό είναι να καθίσει κάτω από την εστία του Ολυμπιακού; Δύο είναι τα σενάρια.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον Ζοσέ Σα. Είναι γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν να κρατήσουν τον 26χρονο πορτιέρε, ο οποίος ανταποκρίθηκε πλήρως φέτος ως βασική επιλογή από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να τον αγοράσει από την Πόρτο κάνοντας χρήση της σχετικής οψιόν, αλλά με τον ίδιο δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία. Ζητά διπλασιασμό αποδοχών και από εκεί που φέτος πήρε γύρω στις 400.000 ευρώ, θέλει 800 από την επόμενη περίοδο, χρήματα που είναι δύσκολο να διαθέσει για τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός.

Από τη άλλη, ο Σα πιστεύει ότι αυτά τα λεφτά μπορεί να τα βρει στο εξωτερικό, λόγω και της κλήσης του στην Εθνική ομάδα, αλλά και λόγω του ότι έχει μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες. Ηδη στη λίστα με τους μνηστήρες έχει μπει η ισπανική Μπέτις. Ο Μαραφόνα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, λειτουργεί ως μοχλός πίεσης, προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις του ο Σα και να υπογράψει στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που η αγορά του βάσει της οψιόν αγοράς είναι δρομολογημένη... Σε μια διαπραγμάτευση, όλα επιτρέπονται!

Το δεύτερο σενάριο δεν αποκλείει την απόκτηση του Μαραφόνα, αλλά ως εναλλακτικής επιλογής σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά κινηθεί για δύο τερματοφύλακες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε για τον Σα, αλλά ούτε και για τον Γιούρι Λοντίγικν, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, αλλά το νυν συμβόλαιό του με τη Ζενίτ είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το τι θα ζητήσει για του χρόνου θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Επειδή, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για δύο κίπερ που θα σχηματίσουν τριάδα την επόμενη σεζόν με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο Μαραφόνα που δεν ζητάει πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, είναι μια ρεαλιστική επιλογή, αλλά όχι η μοναδική.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροτερματοφύλακαςΖοσέ Σα