Αθλητισμός|26.04.2019 12:49

Η Λίβερπουλ πήρε την κούπα από την Μάντσεστερ Σίτι! (pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Μάντσεστερ Σίτι (89 βαθμοί) και Λίβερπουλ (88) θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, με τους «Πολίτες» να δείχνουν να έχουν το προβάδισμα, μετά και το «διπλό» στο «Ολντ Τράφορντ» επί της Γιουνάιτεντ την Τετάρτη (24/4).

Σε επίπεδο Νέων (Κ18), όμως, οι «Κόκκινοι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, με τους πιτσιρικάδες να δείχνουν τον δρόμο στους μεγάλους για το πως να επικρατήσουν εντέλει της Σίτι, υπό το βλέμμα μάλιστα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που βρέθηκε στο κεντρικό γήπεδο της ακαδημίας της ομάδας του Μάντσεστερ.

Στον τελικό του Κυπέλλου, λοιπόν, η Λίβερπουλ Κ18 πήρε το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2007, επικρατώντας στα πέναλτι με 5-3, αφού το αρχικό 90λεπτο και η ημίωρη παράταση ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία 1-1.

Η Σίτι, καλύτερη σε γενικές γραμμές, προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Ναμπίλ Τουαϊζί (45’+2’), με την Λίβερπουλ να ισοφαρίζει λίγο πριν από το φινάλε (87’) με γκολ του Μπόμπι Ντάνκαν (φωτό), ο οποίος τυγχάνει (τίποτα δεν είναι τυχαίο…) να είναι ξάδελφος του τελευταίου μεγάλου αρχηγού των «Κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ!

Μάντσεστερ ΣίτιΚύπελλο ΝέωνΑγγλίαΛίβερπουλποδόσφαιρο