Αθλητισμός|26.04.2019 12:55

Συγκλονίζει ο Αντεμπαγιόρ: «Είχα ετοιμάσει την αυτοκτονία μου»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πίσω από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας, τις εντυπωσιακές συντρόφους και την πολυτελή ζωή που κάνουν πολλοί αθλητές, κρύβονται ουκ ολίγα βάσανα, ταλαιπωρημένες ψυχές που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλα αυτά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Το 2017, ο Τογκολέζος επιθετικός είχε αποκαλύψει ότι «πολλές φορές σκέφτηκα την αυτοκτονία», μην αντέχοντας την διαρκή πίεση της οικογένειάς του να την βοηθάει οικονομικά.

Και, σε μια συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 35χρονος ποδοσφαιριστής που πέρασε από Μονακό, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, μεταξύ άλλων, περιέγραψε την ημέρα που ετοίμασε τα πάντα για να βάλει τέλος στην ζωή του.

«Υπήρχε ένα φαρμακείο κάτω από το διαμέρισμά μου. Αγόρασα το ένα πακέτο χάπια πίσω από το άλλο. Στο φαρμακείο δεν ήθελαν να μου τα πουλήσουν, γι’ αυτό τους είπα ότι ήταν για μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Τόγκο. Τα ετοίμασα όλα, ήπια πολύ νερό… Τα είχα όλα έτοιμα για να φύγω» αφηγείται ο Αντεμπαγιόρ στον δημοσιογράφο Ανταμ Κράφτον.

«Οταν όλα ήταν έτοιμα, τηλεφώνησα στον καλύτερό μου φίλο τα μεσάνυχτα και μου είπε να μην βιαστώ, ότι έχω πράγματα να ζήσω: «Εχεις την δύναμη να αλλάξεις την Αφρική». Τότε σκέφτηκα… «είσαι ένας πωλητής ονείρων και τώρα δεν αγοράζω κανένα όνειρο». Αυτό με έκανε να εγκαταλείψω την ιδέα να φύγω. Σκέφτηκα ότι ο Θεός πρέπει να φυλάει κάτι για μένα» συμπληρώνει.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΑρσεναλποδόσφαιροΕμάνουελ ΑντεμπαγιόρΜάντσεστερ Σίτι