Αθλητισμός|26.04.2019 13:40

ΠΑΟΚ: Το «γαϊτανάκι» με Ολιβέιρα θα αργήσει να ξεμπλέξει

Αντώνης Τσακαλέας

Η συζήτηση που άνοιξε σε συνέντευξη Τύπου του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τον Σέρτζιο Ολιβέρια, έφερε την περίπτωση του 26χρονου Πορτογάλου στο προσκήνιο. Ο προπονητής της Πόρτο ρωτήθηκε για τον δανεικό στον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσο της Πόρτο, με αφορμή δημοσιεύματα στην Πορτογαλία πως η επιστροφή του στους «Δράκους» έχει δρομολογηθεί, και εκείνος απάντησε: «Είναι ψέμα ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση για την επιστροφή του Ολιβέιρα στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν το ρόστερ μας την ερχόμενη σεζόν».

Το πλέον ουσιαστικό κομμάτι της απάντησης του Κονσεϊσάο είναι το δεύτερο, και αυτό διότι αν κάποιος σταθεί στο πρώτο, ίσως βιαστεί να βγάλει το συμπέρασμα πως η Πορτογαλική ομάδα δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο επανένταξής του. Η Πόρτο ισοβαθμεί στη κορυφή της βαθμολογίας με την Μπνεφίκα, τέσσερις στροφές πριν από το τέλος, και η μάχη για τον τίτλο, που ισοδυναμεί με απ' ευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League, απορροφά όλη την ενέργεια.

Και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν ουσιαστικά, πλην του γοήτρου της κατάκτησης του πρωταθλήματος, διακυβεύονται περίπου 35 εκ. Ευρώ, που αντιστοιχούν στα χρήματα της απ' ευθείας πρόκρισης στους ομίλους. Οι ασπρόμαυροι αντιλαμβάνονται πως η Πόρτο δε θα μπει στη διαδικασία συζήτησης αλλαγής της ρήτρας πριν αυτή εκπνεύσει, στις 15 Ιουνίου, καθώς τότε θα μπορεί να κάνει τις πρώτες ξεκάθαρες μεταγραφικές σκέψεις ενόψει της επόμενης σεζόν. 

ΠΑΟΚΣέρτζιο Ολιβέιραποδόσφαιρο