Αθλητισμός|26.04.2019 22:03

Αρης: Επέστρεψε στα Κύπελλα Ευρώπης και αρχίζει σχεδιασμό

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έδωσε αυτομάτως στον Αρη την συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου. Ο Αρης, που επέστρεψε μετά από βαρύ… αγροτικό στη Super League, κατάφερε απευθείας να επιστρέψει και στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο Europa League ήταν στις 24 Φεβρουαρίου του 2011, όταν είχε ηττηθεί 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχάντ Στάντιουμ». Ηταν η σεζόν στην οποία ο Αρης κατέγραψε την ιστορική νίκη στη Μαδρίτη με 3-2 επί της Ατλέτικο τον Δεκέμβριο του 2010. Τώρα γυρίζει αποφασισμένος να κάνει αισθητή την παρουσία του, γνωρίζοντας όμως ότι θα έχει δύσκολη αποστολή. 

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο στις 25 Ιουλίου και για να καταφέρει να κερδίσει μια θέση στους ομίλους, που κρύβουν και αυξημένα έσοδα, θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους. Τον 2ο προκριματικό (25 Ιουλίου-1Αυγούστου), τον 3ο προκριματικό (8 Αυγούστου-15 Αυγούστου) και τα πλέι οφ (22 Αυγούστου-29 Αυγούστου). Στις 19 Ιουνίου θα μάθει τον πρώτο αντίπαλο. 

Οι άνθρωποι του Αρη ποντάρουν αρκετά σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία γι’ αυτό κι έχουν ξεκινήσει άμεσα τον μεταγραφικό σχεδιασμό, πριν καν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ηδη έχει υπογράψει ο Σουηδός δεξιός μπακ Ντάνιελ Σούντγκρεν, ανανέωσε ο Γιώργος Δεληζήσης και είναι κοντά στις υπογραφές και ο Χουλιάν Κουέστα, έχει γίνει πρόταση στον Βέλεθ για επέκταση του συμβολαίου του και στην Λας Πάλμας για αγορά ή νέο δανεισμό του Ματέο Γκαρσία. 

Ο Αρης έχει συγκεκριμένο πλάνο. Θέλει να κρατήσει τον βασικό κορμό, καθώς θα παίξει νωρίς στην Ευρώπη και να προσθέσει παίκτες σε θέσεις που υπήρχε αδυναμία. Τις επόμενες μέρες στην Αθήνα θα οριστεί και το μπάτζετ στη συνάντηση Καρυπίδη, Παντελίδη, Διαμαντόπουλου, αλλά και οι επόμενες κινήσεις, ενώ όλο το βάρος θα πέσει στην απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα μπορεί να εγγυηθεί 12-15 γκολ τη σεζόν.

Europa LeagueποδόσφαιροΑρηςSuper League 1