Αθλητισμός|27.04.2019 02:00

Γκάλοπ: Ο Μέσι κατατρόπωσε τον Μαραντόνα!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Του καταλογίζουν ότι δεν οδήγησε ποτέ την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ή ενός Κόπα Αμέρικα. Οτι ποτέ δεν έγινε ο ηγέτης που ήταν για την «Αλμπισελέστε» ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Σε σχέση με τον καταπληκτικό «Ντιεγκίτο», όμως, ο Λιονέλ Μέσι έχει αναμφίβολα μεγαλύτερη διάρκεια, όντας συνεχώς στην κορυφή, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του σε γκολ και ασίστ.

Σε διαδικτυακό γκάλοπ της ισπανικής εφημερίδας «Marca», με θέμα «ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην χώρα σου», στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 500 χιλιάδες χρήστες, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα επελέγη ως ο κορυφαίος Αργεντινός, με μεγάλο ποσοστό (64%), σε σχέση με τον Μαραντόνα (25%) και τον Αλφρέδο ντι Στέφανο (11%).

Οπως είναι λογικό, οι πιο σύγχρονοι ποδοσφαιριστές έχουν την τιμητική τους, αφού σε τέτοια γκάλοπ παίρνουν μέρος κυρίως πιο νέοι σε ηλικία άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά, στην Βραζιλία ο Πελέ κυριάρχησε με άνεση (51%) των Ρονάλντο (28%), Ροναλντίνιο (20%) και Νεϊμάρ (1%).

Στην Ολλανδία, ο Γιόχαν Κρόιφ (84%) δεν είχε αντίπαλο με Μάρκο φαν Μπάστεν (12%) και Ρούουντ Γκούλιτ (4%), όπως και στην Πορτογαλία ο Κριστιάνο Ρονάλντο (71%) με τον Εουσέμπιο (29%), ή στην Γαλλία ο Ζινεντίν Ζιντάν (74%), με Μισέλ Πλατινί (25%) και Ζις Φοντέν (1%).

«Δικτατορικό» ποσοστό είχε στην Αίγυπτο ο Μοχάμεντ Σαλάχ (90%!), απέναντι στον άλλοτε επιθετικό του ΠΑΟΚ, Χοσάμ Χασάμ (5%) και τον Μαχμούντ Ελ Κχατίμπ (5%), όπως και στην Σουηδία ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (85%), απέναντι σε Χένρικ Λάρσον (11%) και Τόμας Μπρολίν (4%).

Στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ο Μπόμπι Τσάρλτον κυριάρχησε στην Αγγλία (59%), έναντι Ντέιβιντ Μπέκαμ (37%) και Γκόρντον Μπανκς (4%), ο Φραντς Μπεκενμπάουερ στην Γερμανία (68%), απέναντι σε Γκερντ Μίλερ (12%), Ολιβερ Καν (9%), Λόταρ Ματέους (7%) και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (4%), ο Πάολο Μαλντίνι στην Ιταλία (55%), κόντρα σε Ρομπέρτο Μπάτζιο (26%), Φράνκο Μπαρέζι (10%), Ντίνο Τζοφ (6%) και Τζουσέπε Μεάτσα (3%), αλλά και ο Αντρές Ινιέστα στην Ισπανία (41%), με αντιπάλους τους Τσάβι (27%), Ραούλ (13%), Ικερ Κασίγιας (12%), Φρανθίσκο Χέντο (4%) και Λουίς Σουάρεθ (3%).

Πρωτιές πήραν ακόμα: Στην Δανία ο Μίκαελ Λάουντρουπ (75%), στην Κροατία ο Λούκα Μόντριτς (61%), στην Τουρκία ο Χακάν Σουκούρ (49%), στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Λάντον Ντόνοβαν (65%), στο Μεξικό ο Ούγκο Σάντσες (70%), στην Κολομβία ο Κάρλος Βαλντεράμα (46%), στην Ουρουγουάη ο Ντιέγκο Φορλάν (49%), στην Χιλή ο Ιβάν Ζαμοράνο (67%), στο Ιράν ο Αλί Καρίμι (46%), στο Μαρόκο ο Μουσταφά Χατζί (47%) και στην Σαουδική Αραβία ο Σαΐντ Αλ Οβαϊράν (45%).

Ντιέγκο ΜαραντόναΠελέΓκάλοπΛιονέλ ΜέσιΓιόχαν Κρόιφ