Αθλητισμός|27.04.2019 01:33

Πορτογαλία: Μια σπόντα «εκτοξεύει» την Μπενφίκα (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Αν, μάλιστα, η μονομαχία των δύο διεκδικητών αφορά Μπενφίκα και Πόρτο, αυτός ο βαθμός αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού αμφότερες συνηθίζουν να χάνουν λίγους.

Πέρυσι, οι «Δράκοι» διέκοψαν την τετραετή κυριαρχία των «Αετών», οι οποίοι φέτος επανήλθαν δριμύτεροι. Και, μετά το σοκ της Πόρτο στην έδρα της Ρίο Αβε (2-2), κρατούν απόλυτα την τύχη στα χέρια τους.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έδειχνε να έχει αγκαλιάσει μια ακόμα νίκη, όταν προηγήθηκε 2-0 λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο (18’ Μπραχίμι, 22’ Μαρεγκά). Η Πόρτο, όμως, επαναπαύτηκε και η Ρίο Αβε, παρ’ ότι βαθμολογικά είναι αδιάφορη, την τιμώρησε.

Και, μάλιστα, το έκανε εις διπλούν στο τελευταίο δεκάλεπτο! Αρχικά, μείωσε με τον Νούνο Σάντος (84’) και, με την συμπλήρωση των 90, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με ένα σουτ του Ρονάν, το οποίο κόντραρε στο πόδι του Αλεξ Τέλες, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να αιφνιδιάζει τον Ικερ Κασίγιας.

Η Πόρτο πέρασε μεν μόνη πρώτη, με έναν βαθμό παραπάνω από την Μπενφίκα (76 βαθμοί έναντι 75), αλλά η ομάδα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου – Ανδρέα Σάμαρη έχει την ευκαιρία, με νίκη στην έδρα της τέταρτης Μπράγκα (Κυριακή 28/4, 19:30) να βρεθεί στο +2, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και έχοντας υπέρ της και την ισοβαθμία.

Οι αντιδράσεις στον πάγκο της Πόρτο μιλούν από μόνες τους για την απογοήτευση που έφερε το 2-2, όπως και του ρεπόρτερ των «Δράκων» που σχολίαζε το ματς σε τηλεοπτική εκπομπή.

ΜπενφίκαποδόσφαιροΠορτογαλίαΠόρτο