Αθλητισμός|27.04.2019 02:11

«Δεν είμαι κλέφτρα, Μο Φάρα ζήτα μου συγνώμη» (pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ακρως επεισοδιακό ήταν το πρόσφατο ταξίδι του Σερ Μο Φάρα στην Αιθιοπία, όπου ο τετράκις χρυσός ολυμπιονίκης (σε πέντε και δέκα χιλιάδες μέτρα, το 2012 και το 2016) πήγε για προετοιμασία.

Ο 36χρονος Βρετανός, ο αθλητής με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία του στίβου στην Μεγάλη Βρετανία, κατηγορήθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για αθλητές «Yaya Village», τον θρυλικό Αιθίοπα δρομέα μεγάλων αποστάσεων Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (δις χρυσός ολυμπιονίκης), ότι επιτέθηκε σε έναν αθλητή, στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Ο Φάρα αρνείται την κατηγορία του Γκεμπρεσελασιέ και, μάλιστα, κατήγγειλε ότι από το δωμάτιό του, ενώ προπονούνταν σε άλλο σημείο του ξενοδοχείου, του έκλεψαν ένα ρολόι TAG, αξίας οκτώ χιλιάδων λιρών (9.250 ευρώ) που του είχε κάνει δώρο η γυναίκα του, δύο κινητά τηλέφωνα και 2.600 λίρες (3.010 ευρώ) σε μετρητά.

Ο Φάρα κατήγγειλε άμεσα την κλοπή στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψη πέντε υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων η 23χρονη καμαριέρα Αμπέμπετς Γκραντίσα, η οποία καθαρίζει το συγκεκριμένο δωμάτιο και άλλα έντεκα εδώ και οκτώ χρόνια, χωρίς ποτέ να έχουν υπάρξει παράπονα.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία έχει ένα κοριτσάκι τριών ετών, έγινε αμέσως η κύρια ύποπτος, παρ’ ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να την ενοχοποιούσαν. Αυτό δεν εμπόδισε την αστυνομία να την βάλει φυλακή για 16 ημέρες (!), στην διάρκεια των οποίων η Γκραντίσα κοιμόταν στο πάτωμα και έκανε μπάνιο ρίχνοντας νερό επάνω της με έναν κουβά.

«Δεν έκλεψα ποτέ τίποτα. Ηξερα ότι ήμουν αθώα, αλλά φοβόμουν. Δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος μου, αλλά παρ’ όλα αυτά με έβαλαν στην φυλακή» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η Γκραντίσα, στην εφημερίδα «Daily Mail».

«Ολα ήταν εφιαλτικά. Συνήθως οι συλληφθέντες κρατούνται δύο ή τρεις ημέρες, αλλά η αστυνομία μας πήγε δύο φορές στο δικαστήριο, ώστε να μας κρατήσει μέσα για 16 ημέρες. Ηταν τρομερό» συμπληρώνει η νεαρή καμαριέρα, η οποία από αυτή την δουλειά βγάζει… 58 ευρώ (!) τον μήνα και, επειδή η εγγύηση ήταν στα 92, χρειάστηκε να δανειστεί από την οικογένειά της για να μείνει ελεύθερη.

«Ηταν πολύ δύσκολο να μην βλέπω την κόρη μου για τόσες ημέρες. Οι γονείς μου δεν την έφεραν στην φυλακή» συνεχίζει η Γκραντίσα η οποία, απευθυνόμενη στον Μο Φάρα, του έστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Αν πιστεύεις ότι είμαι αθώα, τότε ζήτα μου συγνώμη».

Τα δυσάρεστα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο «Yaya Village» χάλασαν σε τέτοιο βαθμό την σχέση του Γκεμπρεσελασιέ με τον Φάρα, που ο Αιθίοπας δήλωσε σχετικά: «Μέχρι την Τετάρτη (σ.σ. όταν ο Φάρα δημοσιοποίησε την καταγγελία του) ήμασταν φίλοι. Αν με ρωτάς σήμερα… είμαστε εχθροί»!

στίβοςΧαϊλέ ΓκεμπρεσελασιέΜο Φάρα