Αθλητισμός|27.04.2019 11:43

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς στη Τούμπα με «καθυστέρηση» ενός χρόνου

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρομολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου και να βρεθεί από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ, με τη λήξη του συμβολαίου του με την ακριτική ομάδα.

Ο 30χρονος Σέρβος είχε βρεθεί στο κατώφλι της Τούμπας πριν από ένα χρόνο, όταν και οι συζητήσεις των τριών - τότε - πλευρών (Ξάνθης, ΠΑΟΚ, Ζίβκοβιτς) δεν είχαν ολοκληρωθεί, κυρίως λόγω της αδυναμίας του «Δικεφάλου του Βορρά» να έρθει σε συμφωνία με τον Ροντρίγκο Ρέι για την αποχώρησή του από το ρόστερ είτε μέσω πώλησης είτε με τη μορφή δανεισμού.

Πλέον, οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε κάθε επίπεδο. Οι ασπρόμαυροι έχουν «κοινή γραμμή» με τον Ρέι, με τον Αργεντινό να μην επιθυμεί πλέον να μην είναι το «Νο1» στην ομάδα για τρίτη χρονιά και να έχει ήδη κινήσει διαδικασίες εύρεσης νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Οσον αφορά τον Ζίβκοβιτς, το συμβόλαιό του με την Ξάνθη ολοκληρώθηκε, ενώ το δείγμα αγωνιστικής γραφής είναι τέτοιο που δεν υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει ήδη εκδηλώσει τη προτίμησή του στον Σέρβο από πέρυσι.

Ενα άλλο σημείο της επικείμενης συμφωνίας ΠΑΟΚ – Ζίβκοβιτς είναι και το γεγονός πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ξεκαθαρίσει στον Σέρβο ότι θα αποκτηθεί για να πλαισιώσει το γκρουπ των «ασπρόμαυρων» τερματοφυλάκων, το οποίο αλλάζει.

Η πόρτο της εξόδου της Τούμπας, δεν ανοίγει μόνο για τον Ρέι, αλλά και για τους Γλύκο, Σιαμπάνη, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν και δε θα ανανεωθούν.

Η μοναδική επιστροφή που καταγράφεται στο γκρουπ των τερματοφυλάκων είναι αυτή του Νίκου Μελίσσα, που έγραψε 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τη Λαμία, και το πλέον πιθανό σενάριο για τον 25χρονο πορτιέρε είναι να του προταθεί η παραμονή του στη Τούμπα σε θέση τρίτου τερματοφύλακα.

ΠΑΟΚποδόσφαιροΖίβκο Ζίβκοβιτς