Αθλητισμός|27.04.2019 18:58

ΠΑΟΚ: Η νέα «αναγνώριση» σε Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο (vid)

Newsroom

Το φινάλε της χρονιάς του βρήκε να σηκώνουν το τρόπαιο του πρωταθλητή έχοντας πατερίτσες. Ζοσέ Μαουρίσιο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, που έχουν βάλει τη δική τους υπογραφή στη πορεία τίτλου του «Δικεφάλου του Βορρά», αναδείχθξηκαν νικητές σε δυο από τις τρεις κατηγορίες βραβείων που έχει θεσπίσει ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Μαουρίσιο κέρδισε το «nak Play of the Month» και Βιεϊρίνια το βραβείο «11888 MVP», με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να αναφέρεται στο τρόπο με τον οποίο έφτασε ο καθένας στο βραβείο.

Τα... μαγικά του Μαουρίσιο

Ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετικός και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στους Πράσινους και έφτασαν σε μία άνετη νίκη με 0-2. Από τους κορυφαίους της ομάδας ήταν ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε μία μεστή και γεμάτη εμφάνιση, όντας καταλυτικός για την ομάδα του. Πέρα από το γκολ που άνοιξε το σκορ, έκανε και μερικές, εντυπωσιακές, βραζιλιάνικες ενέργειες.

Δύο από αυτές, σε συνδυασμό, έκλεψαν την παράσταση και το χειροκρότημα. Ο The Playmaker κατάφερε στα ίδιο παιχνίδι να κάνει ένα σομπρέρο και μία «ποδιά» σε αντιπάλους και να αφήσει άφωνο το κοινό. Σε ένα ένα από τα τελευταία του παιχνίδια, πριν το σοβαρό του τραυματισμό, ο Μαουρίσιο ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο και την ποιότητα του.

Στην ψηφοφορία για το nak Play of the Month Μαρτίου ο Χοσέ Μαουρίσιο κέρδισε τις προτιμήσεις του κοινού και κατέκτησε τον τίτλο με ποσοστό 42,3%. Στη δεύτερη θέση έμεινε το τακουνάκι του Σάχοφ στην Ξάνθη, ενώ το βάθρο έκλεισε η ασίστ του Άκπομ στα Πηγάδια, που ολοκλήρωσε μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και οδήγησε στο γκολ του Πέδρο Ενρίκε.

Δείτε εδώ φάση που έδωσε στον Μαουρίσιο το βραβείο του Μαρτίου.

Back to back MVP ο Βιεϊρίνια

Ήρθε στον Δικέφαλο για να πετύχει. Πριν δύο περίπου χρόνια άφησε την Γερμανία και επέστρεψε στην αγάπη του, τον ΠΑΟΚ, με σκοπό να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε αφήσει στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα.

Τα αποτελέσματα τον έχουν δικαιώσει πλήρως. Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εντός γηπέδων, βρίσκεται για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον θαυματουργό Πορτογάλο.

Ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής σεζόν ήταν αυτός που βγήκε μπροστά σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Τον Φεβρουάριο, τον μήνα των ντέρμπι πήρε τον τίτλο του MVP. Ένα μήνα μετά επανέλαβε την επιτυχία του, με μερικές μεγάλες εμφανίσεις. Δύο ασίστ και ένα γκολ… παράνοια στο Αγρίνιο, μαζί με πολλά άλλα highlights και αστείρευτο πάθος σε κάθε στιγμή που βρισκόταν στο γήπεδο με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Στην ψηφοφορία για τον 11888 MVP του paokfc.gr και του PAOK FC Official App διέλυσε τον ανταγωνισμό και κατέκτησε ένα ακόμα βραβείο με το ηγεμονικό 73,51%. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο… καλλιτέχνης Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και στην τρίτη ο φορμαρισμένος Εβγέν Σάχοφ .

ΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε ΒιεϊρίνιαSuper League 1Μαουρίσιο