Αθλητισμός|27.04.2019 20:50

Πρώην Παοκτσής στερεί τον τίτλο στην Ντόρτμουντ σε επεισοδιακό ντέρμπι

Newsroom

Το ντέρμπι του Ρουρ μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Σάλκε έμοιαζε διαφορετικό και πιο... εύκολο θεωρητικά δεδομένης της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Από τη μία, οι Κιτρινόμαυροι που κάνουν πρωταθλητισμό και από την άλλη, οι Μπλε που μέχρι πρότινος έδιναν μάχη για την παραμονή.

Κι όμως η Σάλκε του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, ο οποίος έσωσε από τον υποβιβασμό την ομάδα όπου θεωρείται θρύλος, αν και αουτσάιντερ έριξε βόμβα μεγατόνων στην έδρα της μισητής αντιπάλου επικρατώντας 2-4 και ουσιαστικά στερώντας την τον τίτλο καθώς αν η Μπάγερν Μονάχου νικήσει στη Νυρεμβέργη θα ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε (η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Μπάγερν 70, Ντόρτμουντ 69).

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Καλιγκιούρι, που σημείωσε δύο γκολ, σε ένα επεισοδιακό ματς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου που σημαδεύτηκε από δύο αποβολές, του Ρόις στο 60' και του Βολφ στο 65', που υποχρέωσαν τους γηεδούχους να μείνουν με εννέα παίκτες.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Γκέτσε, Η Σάλκε ισοφάρισε μ' εκτέλεση πέναλτι (σφυρίχτηκε με τη χρήση του VAR) του Καλιγκιούρι στο 18' και πήρε προβάδισμα χάρη σε γκολ του Σανέ στο 28'. Ο Καλιγκιούρι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 62' με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, ο Βιτσέλ μείωσε σε 2-3 στο 84', αλλά ο Εμπολό με γκολ στο 86' έδωσε τη χαριστική βολή στην Μπορούσια.

Στην επίτευξη του πρώτου τέρματος από τον Γκέτσε στο 14΄, οπαδός της Σάλκε πέταξε αντικείμενο από την εξέδρα στο κεφάλι του Σάντσο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά ο παίκτης της Ντόρτμουντ, ενώ μετά το τέλος του ματς υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και οπαδών με την αστυνομία. Αν μη τι άλλο εικόνες που δεν συνηθίζονται στα γερμανικά γήπεδα.

Δείτε εικόνες και video με όσα συνέβησαν στο ντέρμπι:

T
T

ΓερμανίαBundesligaποδόσφαιροΣάλκεΜπορούσια Ντόρτμουντ