Αθλητισμός|28.04.2019 00:30

La Liga: Ο Μέσι έστεψε πρωταθλήτρια την Μπάρτσα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Είναι ο ηγέτης, ο πρώτος σκόρερ και ο απόλυτος αστέρας της Μπαρτσελόνα. Και, ως τέτοιος, ο Λιονέλ Μέσι «δικαιούνταν» να πετύχει το γκολ που θα έδινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στους «Μπλαουγκράνα».

Ο Αργεντινός προφυλάχθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκίνησε στον πάγκο το ματς με την Λεβάντε στο «Καμπ Νόου», αλλά μπήκε στο ημίχρονο, αφού οι Καταλανοί αδυνατούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Και ο Μέσι, όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, «ξεκλείδωσε» τη νίκη (1-0), σημειώνοντας στο 62ο λεπτό το 34ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο έδωσε στην Μπάρτσα το «τρίποντο» που χρειάζονταν.

 

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, η παρέα του Μέσι κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αφού απέχει εννέα βαθμούς από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αυτό είναι αισίως το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μπάρτσα, η οποία απέχει πολύ από την πρώτη Ρεάλ (33), αλλά έχει κάνει δικά της τα οκτώ από τα τελευταία έντεκα (!), ούσα κυρίαρχη.

La LigaΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναποδόσφαιροΛιονέλ Μέσι