Αθλητισμός|28.04.2019 01:30

Κύπελλο Γαλλίας: «Μπαμ» και κούπα για την Ρεν! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Βρετάνη εξελίχθηκε φέτος σε εφιάλτη για την Παρί Σεν Ζερμέν εντός γαλλικών συνόρων. Η Γκινγκάμπ της στέρησε το Λιγκ Καπ και η Ρεν, ύστερα από συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι (6-5, κανονική διάρκεια και παράταση 2-2), και το Κύπελλο.

Με τον Νεϊμάρ βασικό για πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε (για δεύτερη διαδοχική σεζόν) στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού, η Παρί μπήκε πολύ δυνατά και έδειχνε να «καθαρίζει» τον τίτλο από τα πρώτα 25 λεπτά, όταν και προηγήθηκε με 2-0 (13’ Ντάνι Αλβες, 21’ Νεϊμάρ).

Η Ρεν, όμως, ήταν αποφασισμένη να μην παρατήσει τόσο εύκολα την μάχη. Ευτύχησε να μειώσει πριν από την ανάπαυλα με αυτογκόλ του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ (40’) και, με κεφαλιά του Εντσον Αντρέ Σιτόε «Μεξέ» (66’), έφτασε στο 2-2, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος του 90λεπτου, παρά την πίεση και τις ευκαιρίες των Παριζιάνων.

 

Στην παράταση, ο Τόμας Τούχελ έριξε στο παιχνίδι και τον Εντισον Καβάνι αντί του Γιούλιαν Ντράξλερ (ο Ουρουγουανός δεν είχε ξεκινήσει), ο Κιλιάν Μπαπέ είχε δοκάρι με κοντινό πλασέ ύστερα από καταπληκτική πάσα του Νεϊμάρ (99’), με τον νεαρό Γάλλο να μην συμμετέχει στην διαδικασία των πέναλτι, αφού αποβλήθηκε (ορθά) στο 119’, λόγω δολοφονικού τάκλιν στο δεξί γόνατο του Νταμιέν Ντα Σίλβα.

Ο τελικός, για πρώτη φορά από το 2010, οδηγήθηκε στα πέναλτι, στα οποία ο Κρίστοφερ Νκουνκού έστειλε το δικό του άουτ, στέφοντας Κυπελλούχο την ομάδα του Ζιλιέν Στεφάν, με διαφορά του προπονητή της χρονιάς στην Γαλλία φέτος. Αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο της Ρεν από το (μακρινό) 1971 και το τρίτο συνολικά, αφού είχε προηγηθεί αυτό του 1965.

 

Τα πέναλτι: Νιάνγκ (Ρεν / γκολ, 1-0) / Καβάνι (Παρί / γκολ, 1-1) / Μπεν Αρφά (Ρεν / γκολ, 2-1) / Ντάνι Αλβες (Παρί / γκολ, 2-2) / Γκρενιέ (Ρεν / γκολ, 3-2) / Παρέδες (Παρί / γκολ, 3-3) / Σιλικί (Ρεν / γκολ, 4-3) / Μπερνάτ (Παρί / γκολ, 4-4) / Μπενσεμπαϊνί (Ρεν / γκολ, 5-4) / Νεϊμάρ (Παρί / γκολ, 5-5) / Σαρ (Ρεν / γκολ, 6-5) / Νκουνκού (Παρί / άουτ, 6-5)

ποδόσφαιροΡεν - Rennais FCΠαρί Σεν ΖερμένΚύπελλο Γαλλίας