Αθλητισμός|29.04.2019 09:59

Ρεάλ Μαδρίτης: Πρωτοφανές ξέσπασμα του Ζιντάν (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οταν ήταν ποδοσφαιριστής, οι «εκρήξεις» του ήταν σύνηθες φαινόμενο, με… αποκορύφωμα την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Στο ματς που έμελλε να είναι το τελευταίο στην θρυλική καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ως προπονητής, όμως, ο «Ζιζού» κρατάει χαμηλό προφίλ, μέσα στο γήπεδο αντιδράει πάντα με κόσμιο τρόπο και στις αίθουσες Τύπου δεν κάνει «βαρύγδουπες» δηλώσεις γιατί, ούτως ή άλλως, δεν του αρέσει καθόλου να μιλάει δημοσίως στα ΜΜΕ.

Μετά την κάκιστη εμφάνιση και την ήττα από την Ράγιο Βαγιεκάνο (1-0), όμως, ο 46χρονος Γάλλος αποφάσισε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι (λεκτικά μιλώντας), ώστε να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές του, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

«Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη» τόνισε ο Ζιντάν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν μετάνιωσε που επέστρεψε τώρα, ευχόμενος πάντως η σεζόν να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προφανώς επειδή η Ρεάλ δεν κυνηγάει τίποτα, εδώ και καιρό.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή την εικόνα. Υπεύθυνος είμαι εγώ. Δεν παίξαμε, ούτε κάναμε τίποτα από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90ό. Τίποτα. Μηδέν» πρόσθεσε ο «Ζιζού», ο οποίος πιθανόν να έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του για την διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Σε αυτό δεν δείχνει να χωράει με τίποτα ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είναι προκλητικά απογοητευτικός εδώ και πολλά παιχνίδια, αποδοκιμάζεται διαρκώς στα ματς της Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ο Ζιντάν, είπε με νόημα ότι «δεν ξέρω αν έχει το κεφάλι του στην Ρεάλ, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», ερωτηθείς για τον Ουαλό.

 

«Είμαι ο κύριος υπεύθυνος της ήττας. Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη για ό, τι κάναμε όλοι. Ηταν η συμπεριφορά μας. Δεν θα επιρρίψω ευθύνη σε έναν ή δύο παίκτες. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε θετικά πράγματα από αυτό το παιχνίδι, όχι. Μηδέν» συμπλήρωσε ο Γάλλος, παραδεχόμενος ότι «είμαι πολύ θυμωμένος γιατί η εικόνα μας ήταν κακή. Πάντα υπερασπίζομαι τους παίκτες μου, αλλά σήμερα (28/4) δεν μπορώ, όχι».

Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Marca» για την αντίδραση του προπονητή: «Η Μαδρίτη κάνει τον Ζιντάν να εκραγεί».

ποδόσφαιροΖινεντίν ΖιντάνLa LigaΡεαλ Μαδρίτης