Αθλητισμός|29.04.2019 11:10

Μπίσεσβαρ: «Ζήσαμε φοβερές στιγμές στη Τούμπα»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κλήθηκε από την ιστοσελίδα «voetbalzone.nl» να περιγράψει όλα όσα προηγήθηκαν αλλά και επακολούθησαν της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, και εκείνος έδωσε το στίγμα του.

Αρχικά, ο 31χρονος μέσος σημείωσε:

«Περπατούσα στον δρόμο μαζί με τα παιδιά μου και συνεχώς ερχόταν κόσμος και με αγκάλιαζε. Στη Λάρισα δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε. Μετά το παιχνίδι μιλούσα με τους συμπαίκτες μου για αυτό. Εκείνη την ημέρα, έβρεχε κιόλας στην πόλη. Αυτή τη φορά όμως, ο καιρός ήταν ιδανικός, όλα κύλησαν όπως έπρεπε, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και ζήσαμε φοβερές στιγμές στο γήπεδο μας. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι πιο όμορφο. Στη διάρκεια της πορείας μας προς τον Λευκό Πύργο, υπήρχαν τουλάχιστον 35000 παοκτσήδες στους δρόμους. Αισθάνομαι, ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στην Ελλάδα ή ακόμη και στην Ευρώπη. Περίμεναν τόσο καιρό αυτή τη μέρα και η χαρά ήταν τεράστια. Κοιμηθήκαμε όλοι πολύ αργά και ήταν ωραία όλα, αλλά την επόμενη ημέρα είχαμε προπόνηση. Έχουμε ακόμη μπροστά μας το Κύπελλο, οπότε δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτούς τους πανηγυρισμούς. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πραγματικά ένιωθες μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην πόλη. Ο κόσμος όπου μας έβλεπε ρωτούσε "θα κερδίσετε αυτή την εβδομάδα, έτσι;". Γνωρίσαμε κόσμο στους δρόμους, που μας έλεγε ότι την τελευταία φορά που πανηγύρισε το πρωτάθλημα ήταν τεσσάρων, πέντε χρονών. Τώρα, μπορούν να το πανηγυρίσουν με τα δικά τους παιδιά και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το μόνο που νιώθω, είναι θετική ενέργεια. Πήγα να αγοράσω ψωμί και ο άνθρωπος εκεί, μου είπε "όχι να το πάρεις". Θα πληρώσεις την επόμενη εβδομάδα. Για λίγο καιρό θα μπορώ να τρώω παντού δωρεάν…».

Οταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την κατάσταση στον ΠΑΟΚ με αυτή στη Φέγενορντ, που το 2017 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, ανέφερε: «Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση, σε σχέση με τη Φέγενορντ, αλλά το πως το έζησε ο κόσμος, ναι είναι παρόμοιο. Είμαι ένας Ολλανδός, που πατάει γερά τα πόδια του στη γη. Οπότε για μένα, όλα είναι απλά θετικά. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω. Έχουμε μία φανταστική ομάδα. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και επίσης, είμαστε μέσα και στον στόχο του Κυπέλλου».

ΠΑΟΚποδόσφαιροSuper League 1Ντιέγκο Μπίσεσβαρ