Αθλητισμός|29.04.2019 16:16

Τζόσεφ Σουράλ: Πατέρας δύο παιδιών, αγαπητός και γκολτζής (vids+pics)

Newsroom

Θρήνος επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τον χαμό του 29χρονου Τσέχου ποδοσφαιριστή Τζόσεφ Σουράλ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (29/4) στην Τουρκία. Τόσο στην πατρίδα του την Τσεχία όσο και στην Τουρκία, φίλοι, συμπαίκτες, προπονητές και απλοί φίλαθλοι, δηλώνουν συγκλονισμένοι με τον θάνατό του. 

Ηδη στο Λίμπερετς, οπαδοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το γήπεδο της Σλόβαν όπου έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν ιδιαίτερα αγαπητό παίκτη, ενώ ο συμπαίκτης του στην Εθνική Τσεχίας και θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας Πετρ Τσεχ ήταν ένας απ' τους πρώτους που έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου του...

Ο Τζόσεφ Σουράλ γεννήθηκε στο Χουστόπετσε της Τσεχίας στις 30 Μαΐου 1990. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Σάκβιτσε (1995-1996) και στη συνέχεια στην Μπρνο (από το 1996), με την οποία πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του το 2008. Το 2011 πήρε μεταγραφή για τη Σλόβαν Λίμπερετς, όπου έπαιξε μέχρι το 2016 σε 163 αγώνες σκοράροντας 43 γκολ, ενώ τη διετία 2017-2018 αγωνίστηκε 80 φορές με τα χρώματα της Σπάρτα Πράγας πετυχαίνοντας 25 τέρματα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, σε ηλικία 29 ετών, αποκτήθηκε από την τουρκική Αλάνιασπορ με την οποία έπαιξε έντεκα φορές σκοράροντας ένα γκολ. Μάλιστα αυτό το τέρμα απέναντι στην Κασίμπασα στις 23 Φεβρουαρίου το πανηγύρισε έξαλλα όχι μόνο διότι ήταν το πρώτο του επί τουρκικού εδάφους αλλά επειδή ήρθε και λίγο καιρό μετά τη γέννηση του νεογέννητου παιδιού του. Εξ ου και η ιδιαίτερη αφιέρωση με τη χαρακτηριστική κίνηση της πιπίλας με το δάχτυλο στο στόμα. Μετά τον τραγικό θάνατό του η φωτογραφία του Σουράλ με το μωράκι του έγινε viral.

Το γκολ με την αφιέρωση στο νεογέννητο παιδί του:

Ο Τσέχος άσος, πατέρας δύο παιδιών, ήταν εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, με την οποία μετρούσε 20 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ υπήρξε μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της χώρας από το 2005 και έπειτα.

Ιδίως στο Λίμπερετς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός καθώς επί των ημερών του η Σλόβαν πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος το 2012 κι ενός Κυπέλλου το 2015.

Ο Σουράλ ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος επιθετικός με έφεση στο γκολ αλλά και καλή τεχνική. Συμμετείχε στο παιχνίδι της ομάδας του, ήταν κινητικός και έπαιζε για το σύνολο έχοντας στο ενεργητικό του αρκετές ασίστ.

Δείτε highlights από την καριέρα του Σουράλ

Το τελευταίο ποστάρισμα του Σουράλ στο instagram λίγο πριν το παιχνίδι με την Καϊσέρισπορ που έμελλε να είναι και το τελευταίο του. Ο Τσέχος μάλιστα ζητούσε από τους φίλους της ομάδας να σταυρώσουν τα δάχτυλα για να φέρουν τύχη της Αλάνια. Τραγικό...