Άργησε να μπει στο παιχνίδι και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε στη Φλωρεντία με ήττα απ' τη Φιορεντίνα
NewsroomΟ Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε στη Φλωρεντία, ηττήθηκε με 3-1 απ' τη Φιορεντίνα και αποχαιρέτησε το Conference League χάνοντας την ιστορική ευκαιρία για να επιστρέψει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκών κυπέλλων μετά από 22 χρόνια.
Οι Πράσινοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στο α' ημίχρονο διάστημα, στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Άλλαξαν την εικόνα τους στο δεύτερο 45λεπτο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά και πάλι ήταν αναποτελεσματικοί. Η Φιορεντίνα βρήκε και τρίτο γκολ, ενώ το Τριφύλλι μολονότι μείωσε σε 3-1 δεν μπόρεσε να σκοράρει ακόμα ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Ουσιαστικά οι Πράσινοι άργησαν να... ξυπνήσουν και το πλήρωσαν μολονότι πήγαν στην Ιταλία έχοντας το υπέρ τους 3-2 απ' το ματς του ΟΑΚΑ.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλά το παιχνίδι αλλά η Φιορεντίνα έφτασε στο γκολ μόλις στο 12' με ένα τρομερό μακρινό σουτ του Μαντράγκορα φέρνοντας πολύ νωρίς το συνολικό σκορ στα ίσια (3-3).
Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 16' αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σωτήρια. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 24', οπότε ο Γκούντμουντσον σούταρε μέσα απ' την περιοχή και η μπάλα, που κόντραρε στο πόδι του Αράο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Οι Πράσινοι φάνηκε να επηρεάζονται απ' το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν, ενώ αντιθέτως οι Βιόλα... απελευθερώθηκαν απ' το άγχος έχοντας πια φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Στο διάστημα 25'-45' οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Κεν και μία με τον Μαντράγκορα. Απ' την άλλη, το Τριφύλλι το μόνο που κατόρθωσε ήταν να απειλήσει μία φορά με φαλτσαριστό σουτ του Τετέ στο 41' που κατέληξε λίγο άουτ.
Στο 57' ο Ρουί Βιτόρια έριξε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη, διατήρησε τον Σφιντέρσκι στην ενδεκάδα και άλλαξε τον σχηματισμό παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (οπισθοχώρησε ο Μαξίμοβιτς δίπλα σε Αράο και Ίνγκασον) και δύο σέντερ φορ. Και ακολούθησαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό με Ιωαννίδη (58'), Αράο (65'), Τετέ (67') και Βαγιαννίδη (72'). Οι Πράσινοι άγγιξαν το 2-1 και την ισοφάριση του συνολικού σκορ του ζευγαριού, όμως τελικά η Φιορεντίνα ήταν η ομάδα που βρήκε και τρίτο γκολ με τον Κεν στο 75'.
Το Τριφύλλι σκόραρε στο 81' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη (το κέρδισε ο Ουναΐ) για το 3-1, πίεσε τους Βιόλα μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα ακόμη γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Μλαντένοβιτς στο 90+3'.
Φιορεντίνα: Ντε Χέα, Πόνγκρασιτς, Κομούτσο, Ρανιέρι (79’ Τζανιόλο), Ντοντό (90+4’ Μορένο), Γκόσενς, Μαντραγκόρα (79’ Αντλί), Κατάλντι (60’ Φολορούνσο), Φατζόλι, Γκούντμουντσον (60’ Μπελτράν), Κεν.
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Αράο (87’ Τσέριν), Σιώπης, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Τζούριτσιτς (57’ Ιωαννίδης), Τετέ (87’ Πελίστρι), Σφιντέρσκι (74’ Γερεμέγεφ).
- Εισαγγελική παραγγελία για τους εμπλεκόμενους σε αδειοδότηση και λειτουργία της «Βιολάντα»
- Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα - Οι χάρτες των βροχοπτώσεων
- Έχασε την περιουσία της και έμεινε άστεγη: Πίστευε πως μιλούσε με... τον Τσάρλι Χάναμ και άλλους - Πώς την εξαπάτησαν
- Γιάννης Μπέζος για δηλώσεις Καρυστιανού: «Αυτά είναι πισωγυρίσματα - Θα ‘λεγα κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε»