Αθλητισμός|30.04.2019 16:26

Ολυμπιακός: Ο Ματιέ, ο Αμπιντάλ και ο Ποντένσε

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν στόπερ – ηγέτη για το κέντρο της άμυνάς του. Αν βρεθεί και κάποιος αριστεροπόδαρος ακόμη καλύτερα, από τη στιγμή που χάθηκε προς το τέλος της περιόδου η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιάγκος Βούκοβιτς. Εδώ και δύο ημέρες, ακούγεται έντονα το όνομα του έμπειρου Γάλλου Ζερεμί Ματιέ, πρώην της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανήκει πλέον στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ο 35χρονος αμυντικός, παρά τα χρονάκια του, παραμένει ενεργός (29 συμμετοχές, 3 γκολ). Ακόμη και στη διάρκεια της φετινής περιόδου είναι βασική επιλογή στην ενδεκάδα των “λιονταριών”, διανύοντας την τρίτη του σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στις αναζητήσεις των “ερυθρολεύκων” φαίνεται πως διαθέτει το “πακέτο”. Έμπειρος, ηγέτης, καλός συμπαίκτης, άριστος επαγγελματίας. Με εκπρόσωπο έναν παλιό και καλό γνώριμο στον σύλλογο του Πειραιά, τον Πιέρ Ισά. Κι αυτό λέει πολλά.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια “αλλά” που δεν μπορούν να τεθούν εκτός συζήτησης. Ο Ματιέ έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ. Το να πάει ο Ολυμπιακός να τον αγοράσει ή έστω να μιλήσει, ακόμη και μέσω του Πέδρο Μαρτίνς, είναι μάλλον αδύνατο. Οι δύο σύλλογοι είναι στα δικαστήρια, λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Ντανιέλ Ποντένσε. Η Σπόρτινγκ διεκδικεί δεκάδες εκατομμύρια € για τον “σούπερμαν τσέπης” που έμεινε ελεύθερος κι έριξε άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι. Οπότε διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο ομάδες, απλά αποκλείεται. Μόνο αν βρεθεί άκρη να μείνει ελεύθερος ο Ματιέ, μπορεί να γίνει παιχνίδι και ο ύψους 1.89 αμυντικός, εξελιχθεί σε νέα περίπτωση Ερίκ Αμπιντάλ για τον Ολυμπιακό. Να θυμίσουμε ότι ο Αμπιντάλ έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα που φόρεσε από το καλοκαίρι του 2014 έως τον Γενάρη του 2015.

Ζερεμί ΜατιέΟλυμπιακόςποδόσφαιρο