Αθλητισμός|01.05.2019 09:29

Αργεντινή: Μητέρα περιγράφει στην τυφλή κόρη της το γκολ ανόδου της Αρσενάλ (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Τα μάτια της ψυχής βλέπουν πιο καθαρά. Η Μία, μάλιστα, έχει μάθει να βλέπει μόνο με αυτά, αφού είναι τυφλή εκ γενετής. Αυτό δεν την εμποδίζει να λατρεύει την Αρσενάλ Σαραντί και να πηγαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή στο γήπεδο, μαζί με την μητέρα της, Κάρλα.

Η νίκη επί της Σαρμιέντο ντε Χουνίν (1-0), χάρη σε πέναλτι – γκολ του Λέαντρο Γκάρατε, έδωσε στην ομάδα του Σαραντί την άμεση επάνοδο στην πρώτη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, αφού την Πρωταπριλιά του 2018 είχε υποβιβαστεί, ύστερα από αδιάλειπτη παρουσία 16 ετών στα «σαλόνια».

Και η Κάρλα, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι της Αρσενάλ, περιέγραψε στην κόρη της τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένες την μεγάλη στιγμή της ομάδας τους.

«Κάθε μητέρα ή πατέρας λέει ότι το παιδί του είναι το καλύτερο και εγώ πιστεύω ότι η κόρη μου είναι η καλύτερη όλων. Είναι τυφλή εκ γενετής και αυτό είναι το καλύτερο γκολ που έτυχε να της περιγράψω στην ζωή μου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την περηφάνια που νιώθω όταν την βλέπω να το πανηγυρίζει» έγραψε η 34χρονη Κάρλα Χιμένες στο Twitter για την 14χρονη Μία, η οποία θα απολαμβάνει εκ νέου την αγαπημένη της ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

«Εγώ είμαι οπαδός της Αρσενάλ από τα 16 και η Μία, από τότε που ήταν στην κοιλιά μου. Από μικρούλα έρχεται μαζί μου στο γήπεδο. Πάμε πάντα στα εντός έδρας παιχνίδια και αυτό το ματς δεν θα το χάναμε με τίποτα» εξήγησε η περήφανη μαμά.

 

Αργεντινήποδόσφαιρο