Ζαλίστηκε και κατέρρευσε στο κορτ η τενίστρια Φραν Τζόουνς
NewsroomΗ Βρετανίδα τενίστρια Φραν Τζόουνς κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της στο τουρνουά WTA 250 που διεξάγεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ζήτημα του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος στο επαγγελματικό τένις.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ της αναμέτρησής της με την Τζούλια Ριέρα από την Αργεντινή, η Τζόουνς ετοιμαζόταν να σερβίρει όταν ξαφνικά ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος. Η αντίπαλός της και οι γιατροί του τουρνουά έσπευσαν αμέσως στο πλευρό της, ενώ η Βρετανίδα αθλήτρια αποχώρησε από το γήπεδο σε αναπηρικό καροτσάκι, εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό.
Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Professional Tennis Players Association (PTPA), το άτυπο συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών τένις, το οποίο έχει την υποστήριξη του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ένα από τα βασικά αιτήματα της μήνυσης ήταν η αναθεώρηση του αγωνιστικού προγράμματος, το οποίο χαρακτηρίζεται απάνθρωπο και εξαντλητικό για τους αθλητές.
Σύμφωνα με την PTPA, η διαρκής επιβάρυνση των παικτών οδηγεί σε αυξημένους τραυματισμούς και περιστατικά λιποθυμιών, κάτι που επιβεβαιώνεται από την περίπτωση της Τζόουνς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Βρετανίδα αγωνιζόταν σε τουρνουά στη Βραζιλία, όπου κατέκτησε τον τίτλο, και χωρίς να προλάβει να ξεκουραστεί, ταξίδεψε κατευθείαν στην Κολομβία για το επόμενο τουρνουά.
- Μπορεί να επιτευχθεί νέα συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών; Τα δεδομένα μετά τη λήξη της New Start
- Η δέσμευση των λογαριασμών Παναγόπουλου, ο μονόδρομος της «διαγραφής» από το ΠΑΣΟΚ και οι σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της Χίου
- Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη ο ΟΣΕ ξεκινά έλεγχο στα καθίσματα των τρένων - Στο μικροσκόπιο η πυραντοχή
- Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ - Σε ποια «δεξαμενή» στοχεύουν οι γαλάζιοι