Αθλητισμός|02.05.2019 11:51

Κορμπαλάν: «Ο Κασίγιας δεν θα παίξει ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Φλέρταρε με τον θάνατο, αλλά έκανε μια απόκρουση ζωής. Την καλύτερη απόκρουση που έκανε ποτέ. Στα 37 του χρόνια, όμως, ο Ικερ Κασίγιας θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, τουλάχιστον ως επαγγελματίας.

«Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο με ένα στεφανιαίο στεντ στο σώμα σου. Και πολύ λιγότερο ένας τερματοφύλακας» ξεκαθάρισε ο Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν, θρυλικός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας την δεκαετία του ’80, ο οποίος είναι πλέον ένας από τους πιο επιφανείς γιατρούς καρδιολόγους στην χώρα του.

«Ο Ικερ θα κάνει εντέλει μια φυσιολογική ζωή, αλλά δεν θα ασχοληθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό» πρόσθεσε ο Κορμπαλάν για τον Κασίγιας, ο οποίος την Τετάρτη (1/5) υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, επειδή είχε φράξει η δεξιά στεφανιαία αρτηρία, αλλά μετά την τοποθέτηση του στεντ είναι καλά και αναρρώνει εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο του Πόρτο.

«Η μεγαλύτερη νίκη του»

Στην σοβαρότητα του προβλήματος του γκολκίπερ της Πόρτο, μέχρι αυτό να επιλυθεί, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του άλλοτε αρχηγού της Ρεάλ και της εθνικής ομάδας, Κάρλος Κουτροπία.

«Στο μέσο της προπόνησης, ο Ικερ ένιωθε δυσφορία. Τον πονούσε πολύ το στήθος, το στόμα και τα μπράτσα. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι πάθαινε έμφραγμα. Του το εξήγησαν μετά» αποκάλυψε ο Κουτροπία, ο οποίος έσπευσε άμεσα στο νοσοκομείο, για να βρεθεί στο πλευρό του Κασίγιας.

«Δεν είχε ποτέ κανένα σύμπτωμα και δεν θα του μείνουν κουσούρια. Ο Ικερ είχε όλη την τύχη του κόσμου, επειδή του συνέβη στην προπόνηση, ενώπιον των γιατρών της Πόρτο. Αν του συνέβαινε στο σπίτι, οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας πάντως την βεβαιότητα ότι μπορεί να ξαναπαίξει, γιατί «είναι ένας μαχητής».

Γιατρός Πόρτο: «Επεισόδιο που παρουσιάζει σοβαρότητα»

Για το θέμα της υγείας του Κασίγιας μίλησε για πρώτη φορά και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Πόρτο, Νέλσον Πούγκα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο ή όχι.

«Θα εξαρτηθεί από την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, από την αξιολόγηση που θα γίνει, όχι μόνο σε καταστάσεις ανάπαυσης, αλλά και άγχους όπως η φυσική άσκηση και επίσης η θέλησή του να συνεχίσει. Αλλά θα αναρρώσει πλήρως και με πολύ ηρεμία, και αρκετή συζήτηση, θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει και αν θέλει και ο ίδιος να συνεχίσει. Είναι καλά, σε σταθερή κατάσταση, με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ήρεμος, μαζί με την οικογένειά του. Τώρα ξεκινάει τα πρώτα βήματα της αποκατάστασής του μετά από αυτό το επεισόδιο, το οποίο προφανώς παρουσιάζει κλινική σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός των Δράκων.

ποδόσφαιροΙκερ ΚασίγιαςΠόρτο