Αθλητισμός|02.05.2019 10:12

Τελικός Κυπέλλου: Και VAR και «Goal Line Technology»!

Κώστας Γουλής

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», εκτός από το VAR -το οποίο (προ)ετοιµάζεται από την ΕΠΟ µαζί µε την εταιρεία που έχει κερδίσει τον διεθνή διαγωνισµό- και θα χρησιµοποιηθεί για πρώτη φορά στη µάχη των «Δικεφάλων» στις 11 Μαΐου, στον τελικό του Ολυµπιακού Σταδίου είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει για πρώτη φορά (πακέτο) σε ελληνικό γήπεδο και το «Goal Line Technology».

Δηλαδή το ειδικό «σήµα» προς τον διαιτητή (µέσω προσαρµοσµένου ρολογιού) για το αν η µπάλα πέρασε ή όχι τη γραµµή ενός τέρµατος. Ενα σηµαντικό τεχνολογικό «εργαλείο» που εφαρµόζεται σε όλες τις µεγάλες, διεθνείς, ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (UEFA/FIFA) από το Μουντιάλ του 2014 και µετά, αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά, ποδοσφαιρικά πρωταθλήµατα.

Η χρήση του «Goal LineTechnology» -που έχει ήδη αρχίσει να δροµολογείται, προκειµένου να είναι εφικτό να εφαρµοστεί στον τελικό του ΠΑΟΚ µε την ΑΕΚ- αποτελούσε επιθυµία (και) των εκπροσώπων των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στον τελικό. Και να µην υπάρξουν «φωνές» από κανέναν για το κοµµάτι της διαιτησίας.

Σύσκεψη χωρίς... ουσία

Σήµερα στις 10 π.µ., στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, θα πραγµατοποιηθεί η σύσκεψη για τα µέτρα ασφαλείας του τελικού ανάµεσα στους επιτελείς της Οµοσπονδίας, τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, την Αστυνοµία και τη ΔΕΑΒ, όπου αναµένεται να ανακοινωθεί και επίσηµα από την ΕΠΟ τόσο η χρήση του VAR όσο και το υπόλοιπο τεχνολογικό «πακέτο» που ετοιµάζεται. Στα υπόλοιπα (κοµβικά) ζητήµατα, ωστόσο, η συγκεκριµένη σύσκεψη θα είναι δίχως… ουσία, διότι τον τελευταίο λόγο για την παρουσία κόσµου στον τελικό του ΟΑΚΑ θα τον έχει ο υφυπουργός Αθλητισµού Γιώργος Βασιλειάδης µετά τη νέα σύσκεψη που θα γίνει αύριο το πρωί στη ΓΓΑ µε τη ∆ΕΑΒ και την Αστυνοµία. Και παρά την αντίθετη στάση των οµάδων, η απόφαση του υφυπουργού για τελικό κεκλεισµένων των θυρών (για λόγους ασφαλείας) φαίνεται πως έχει ήδη παρθεί και δεν θα αλλάξει.

Κύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚVARΠΑΟΚ