Αθλητισμός|02.05.2019 10:40

Ολυμπιακός: «Ντόµινο» µε το Νο.1 μετά το σοκ με τον Κασίγιας

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Το πολύ σοβαρό πρόβληµα υγείας που προέκυψε χθες µε τον Ικερ Κασίγιας, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πόρτο, µπορεί να «ακουµπήσει» το µέλλον του Ζοσέ Σα στον Ολυµπιακό.

Ως γνωστόν, ο διεθνής Πορτογάλος γκολκίπερ παραχωρήθηκε στις 31 Αυγούστου από τους «δράκους» µε µονοετή δανεισµό, σε µια σύνθετη συµφωνία που συµπεριελάµβανε διπλή οψιόν: Μια οψιόν «αγοράς», από την πλευρά των Πειραιωτών, αντί 2,5 εκατ. ευρώ, και άλλη µία, της «επαναγοράς» από την Πόρτο (εφόσον ενεργοποιούσε στο ενδιάµεσο διάστηµα ο Ολυµπιακός την πρώτη οψιόν), αντί µεγαλύτερου ποσού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδοµάδες συζητήσεις µε την πλευρά του 26χρονου γκολκίπερ, προκειµένου να συµφωνήσουν πάνω στη βάση των δικών του απολαβών προτού προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της αγοράς του από τους «µπλε». Οι συζητήσεις µε τον ατζέντη του Σα κύλησαν σε καλό κλίµα, ωστόσο οριστική συµφωνία δεν υπήρξε. Και όλα όσα διαδραµατίζονται από χθες στο Οπόρτο µε τον Κασίγιας δεν αποκλείεται εντέλει να επηρεάσουν (και να αλλάξουν) τα δεδοµένα στην υπόθεση του Πορτογάλου. ∆ιότι ουδείς µπορεί να αποκλείσει το ενδεχόµενο να δεχθεί κλήση... επιστροφής από την Πόρτο για να πάρει «φανέλα» βασικού.

Ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες εκτιµήσεις πως ο Κασίγιας δεν είναι σε θέση να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Στην υπόθεση του Ζερεµί Ματιέ, τα δεδοµένα είναι αρκετά «κλικ» πιο πίσω, σε σύγκριση µε όσα αναφέρονται τα τελευταία 24ωρα από τον πορτογαλικό και τον ισπανικό Τύπο. Ο πολύπειρος Γάλλος στόπερ είναι στις περιπτώσεις που βλέπουν «ζεστά» στον Ολυµπιακό, έχει το ηγετικό «πακέτο» που αναζητούν οι Πειραιώτες για τα µετόπισθεν, όµως, για να προχωρήσει η διαδικασία, επιβάλλεται να µείνει ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, µε την οποία έχουν κάκιστες σχέσεις οι Πειραιώτες λόγω... Ποντένσε.

Με τον Ματιέ, πάντως, ο Ολυµπιακός έχει πολύ καλό «δίαυλο» επικοινωνίας, καθώς ατζέντης του είναι ο παλιός γνώριµος των Πειραιωτών Πιερ Ισά. Και αυτό, εφόσον δηµιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα παίξει τον ρόλο του. Τέλος, ο ατζέντης του Κώστα Μήτρογλου διέψευσε χθες σε τουρκικό ραδιόφωνο τα σενάρια επιστροφής του διεθνούς Ελληνα φορ στον Πειραιά, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ (εκ των σταθερών «στόχων» του Ολυµπιακού για την ενίσχυση της επιθετικής γραµµής του), µιλώντας στην «Aftonbladet», δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί συµφωνίας του µε την Γκέτεµποργκ, τονίζοντας πως «… εξετάζω τις επιλογές µου αυτήν τη στιγµή και τις προτάσεις που µου έρχονται».

Ικερ ΚασίγιαςΖοσέ ΣαΟλυμπιακός