Αθλητισμός|02.05.2019 19:15

Παναθηναϊκός: Τότε σταματάει, τότε ξεκινάει το «χτίσιμο»

Κώστας Γουλής

Οι εφετινές, επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ολοκληρώνονται την Κυριακή (5/5, 4 μ.μ.) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 30η αγωνιστική, ωστόσο η χρονιά θα… τραβήξει λίγο ακόμη για τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, ως την Παρασκευή 24 Μαΐου, όταν θα δώσει ο Γιώργος Δώνης την εντολή προς τους παίκτες του για να… λύσουν του «ζυγούς».

Αυτό το 20ήμερο βεβαίως δεν θα είναι «κενό» για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού», αφού πρόθεση του 49χρονου προπονητή του Παναθηναϊκού είναι να κλειστούν 2 με 3 «δυνατά» φιλικά τεστ, προκειμένου να «τσεκάρει» κάποια επιπλέον στοιχεία και να αξιολογήσει σε συνθήκες αγώνα, κυρίως τους «πιτσιρικάδες» της Κ19 που προπονούνται τις τελευταίες 20-25 μέρες με την ανδρική ομάδα: Τον Αθανασακόπουλο, τον Σερπέζη, τον Τζαβίδα, τον Σκεντεράι, τον Ζαγαρίτη και τον δεξιό μπακ Βαγιαννίδη, που «ανέβηκε» μόλις την Τρίτη στην πρώτη ομάδα.

Σε αυτά τα φιλικά που θα προγραμματιστούν τα προσεχή 24ωρα κι όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν εντέλει επί ελληνικού εδάφους (δεν προχώρησε η προοπτική της Κύπρου, λόγω καιρικών συνθηκών) ο Δώνης θέλει να «δει» σε δράση το εν λόγω γκρουπ των «μικρών», μαζί με κάποιους άλλους παίκτες που θα έρθουν για να περάσουν -ξανά- απ’ το μικροσκόπιο του τεχνικού τιμ. Όπως ο 19χρονος Κενυάτης winger Μοχάμεντ Νιάνζ κι ο 21χρονος εξτρέμ Ιντρίσα Σαμπού (από τη Γουινέα-Μπισσάου), που είχε περάσει και πριν από ένα μήνα από το «Γ. Καλαφάτης» για να δοκιμαστεί, αλλά τέθηκε γρήγορα νοκ-άουτ με έναν ελαφρύ μυϊκό τραυματισμό. Είναι πολύ πιθανό δε, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να αφιχθούν στο Κορωπί για δοκιμή κι άλλοι δύο νεαροί Αφρικανοί, για τους οποίους έχουν καλές συστάσεις οι «πράσινοι».

Σε κάποιους απ’ τους πιο «επιβαρυμένους» παίκτες της εφετινής σεζόν (Κουρμπέλη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Μακέντα) είναι πιθανό ο Δώνης να τους δώσει το «ΟΚ» για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους 2-3 μέρες νωρίτερα, όμως άπαντες θα πρέπει να βρίσκονται πίσω στη «βάση» τους στις 4 Ιουλίου για την «πρώτη» της νέας σεζόν. Και στις 15 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει για το Οστερμπέικ της Ολλανδίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του έως τις 30/7.

ΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροΓιώργος ΔώνηςSuperLeague