Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό της Volley League
NewsroomΜε εντυπωσιακή εμφάνιση σε τρία από τα τέσσερα σετ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 (25-17, 25-20, 16-25, 25-21) στον πρώτο τελικό των Play Off της Volley League στο κατάμεστο κλειστό του Μετς.
Οι Πράσινοι του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, με κορυφαίους τους Πρωτοψάλτη, Βαν Χάρντερεν και Νίλσεν, εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και μπήκαν με αποφασιστικότητα στον πρώτο τελικό, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν είχε λύσεις από τα βασικά του στελέχη.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με σταθερό ρυθμό και επιθετική συνέπεια, κυριάρχησε στο πρώτο σετ με 25-17. Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός φτάνοντας στην επικράτηση με 25-20.
Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν στο τρίτο σετ. Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναθηναϊκού στο σερβίς και βρίσκοντας ρυθμό με Τράβιτσα, Κουμεντάκη και Ατανασίεβιτς, πήραν το πάνω χέρι και μετέτρεψαν το σετ σε διαδικαστικό, φτάνοντας εύκολα στο 25-16.
Ωστόσο, στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος. Με γρήγορο προβάδισμα (5-1) και αποτελεσματικότητα σε επίθεση και άμυνα, διατήρησε σταθερά το προβάδισμα, ενώ στις κρίσιμες φάσεις, οι Πρωτοψάλτης και Βαν Χάρντερεν έδωσαν λύσεις για το τελικό 25-21.
Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 30 Απριλίου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.
- Πολύμηνη η διαρροή στο εργοστάσιο Βιολάντα και εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου - Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής
- Η νταλίκα λειτούργησε σαν «ξυράφι»: Τα 4 πιθανά σενάρια για τα αίτια της σύγκρουσης όπου έχασαν τη ζωή τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
- Ένταση για τα Ίμια στη Βουλή: Ο Λαζαρίδης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «γκριζάρισε» το Αιγαίο
- Τρόμος σε αεροσκάφος της British Airways: Η στιγμή που τροχός πέφτει κατά τη διάρκεια της απογείωσης