Αθλητισμός|03.05.2019 07:43

Europa League: Η Αρσεναλ 3-1 τη Βαλένθια, ισόπαλες 1-1 Αϊντραχτ - Τσέλσι (vids)

Newsroom

Ηταν φαβορί και το έδειξαν η Αρσεναλ και η Τσέλσι στους πρώτους ημιτελικούς του Europa League. Και μία στις δύο κατόρθωσε να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Κανονιέρηδες του Σωκράτη Παπασταθόπουλου επικράτησαν 3-1 της Βαλένθια και βρίσκονται μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου τους για πρώτη φορά μετά το 2006 όταν είχαν συμμετάσχει στον τελικό του Champions League.

Κοντά στον τελικό πλησίασε και η Τσέλσι, η οποία όμως μολονότι άξιζε τη νίκη, εν τέλει έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τη Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Αϊντραχτ, μια ομάδα που πάντως δείχνει ικανή για την έκπληξη. Ο λονδρέζικος εμφύλιος μοιάζει να έρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αλλά όλα θα κριθούν στις ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (9/5) σε Μεστάγια και Στάνφορντ Μπριτζ, αντιστοίχως.

Στο Λονδίνο, η Αρσεναλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο νωρίς νωρίς στο παιχνίδι, αλλά πολύ γρήγορα έφερε το ματς στα μέτρα της και με ένα γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-1 κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή της σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ομως το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η Βαλένθια, διατηρεί τον ισπανικό σύλλογο μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης...

Στο 11' οι Νυχτερίδες αιφνιδίασαν τους Κανονιέρηδες, που υπέπεσαν σε αρκετές λανθασμένες επιλογές προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν το σκορ (0-1). Η Βαλένθια εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ροντρίγκο πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Ντιακαμπί με νέα κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών και του Τσεχ.

Δείτε το 0-1 της Βαλένθια:

Πολύ γρήγορα όμως η Αρσεναλ αντέδρασε. Στο 18' ο Λακαζέτ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με καταπληκτικό σπριντ άφησε πίσω του τους αντιπάλους του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σήκωσε το κεφάλι, είδε τον Λακαζέτ που ακολούθησε τη φάση και έστρωσε την μπάλα στον Γάλλο φορ που πλάσαρε εύστοχα (1-1).

Δείτε το 1-1 της Αρσεναλ:

Και μόλις 15' λεπτά μετά το προβάδισμα της Βαλένθια, η Αρσεναλ είχε ήδη πετύχει την ολική ανατροπή. Στο 26' η σκαστή κεφαλιά του Λακαζέτ κατέληξε γκολ, γράφοντας το 2-1 για τους λονδρέζους. Ηταν το τέταρτο ευρωπαϊκό γκολ του Λακαζέτ εφέτος σε οχτώ συμμετοχές.

Δείτε το 2-1 της Αρσεναλ: 

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε στο 2-1, ήρθε το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 90' για να φέρει την Αρσεναλ πολύ κοντά στον τελικό καθώς το 3-1 μοιάζει δύσκολο για να ανατραπεί απ' τη Βαλένθια.

Δείτε το 3-1 της Αρσεναλ:

Αρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (83' Μονρεάλ), Μουστάφι, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί (58' Τορέιρα), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (75' Μκχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Βαλένθια: Νέτο, Γκαμπριέλ, Γκαράι, Ντιακαμπί, Ρονκάγλια, Πιτσίνι, Σολέρ (71' Βας), Παρέχο, Γκαγιά, Γκέδες (71' Γκαμεϊρό), Ροντρίγο (88' Μίνα)

Ανώτερη η Τσέλσι, ελπίζει η Αϊντραχτ

Στη Φρανκφούρτη, εξαρχής η Τσέλσι ήταν το φαβορί αλλά κι η Αϊντραχτ έδειξε ότι δεν αποτελεί εύκολη λεία για κανέναν. Και μολονότι οι λονδρέζοι ήταν ανώτεροι χάνοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, ιδίως στο β' ημίχρονο, το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα παιχτεί στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Αϊντραχτ επιβεβαίωσε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η πορεία της στο Europa League όταν στο 23', έπειτα από ωραία αντεπίθεση, ο Κόστιτς σέντραρε και ο Γιόβιτς με έξυπνη κεφαλιά νίκησε τον Κέπα πετυχαίνοντας το 1-0. Ηταν το ένατο ευρωπαϊκό τέρμα του τρομερού Σέρβου επιθετικού εφέτος!

Δείτε το 1-0 της Αϊντραχτ:

Αρχικά η Τσέλσι έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά σταδιακά φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να απειλεί την Αϊντραχτ. Και τελικά κατάφερε σε ένα καθοριστικό σημείο να φτάσει στην ισοφάριση (1-1). Στο 45' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Πέδρο μέσα από την περιοχή, αν και κλεισμένος, βρήκε την... τρύπα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Δείτε το 1-1 της Τσέλσι:

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Μπλε ήταν εξαιρετικοί, δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις αλλά υστέρησαν στο γκολ με αποτέλεσμα να μην καθαρίσουν την πρόκριση.

Αϊντραχτ Φρανκ.: Τραπ, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ντα Κόστα, Ρόντε, Φερνάντες (73' Πασιένσια), Φαλέτ, Γκατσίνοβιτς (92' Βίλεμς), Γιόβιτς, Κόστιτς

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ, (83' Κόβατσιτς) Ουίλιαν (61' Αζάρ), Ζιρού, Πέδρο

Δείτε τα highlights του ματς Αρσεναλ - Βαλένθια

Δείτε τα highlights του ματς Αϊντραχτ - Τσέλσι

ΤσέλσιΒαλένθιαποδόσφαιροEuropa LeagueΑρσεναλ