Αθλητισμός|03.05.2019 09:35

Ρεάλ Μαδρίτης: Μισό δισ. ευρώ σε μεταγραφές!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε ήδη το πρωτάθλημα στην Ισπανία, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και πολύ κοντά σε αυτόν του Champions League, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει μια απογοητευτική σεζόν με μοναδικό απολογισμό το Μουντιάλ Συλλόγων.

Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ γνωρίζει ότι ο σύλλογος πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ανανεώσει το ρόστερ και να παρουσιάσει τη νέα σεζόν μια φουλ ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να διεκδικήσει όλους τους τίτλους.

Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να ξοδέψει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε μεταγραφές! Ηδη έχει δώσει 50 εκατομμύρια στην Πόρτο για τον αμυντικό Εντερ Μιλιτάο, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της δεύτερης θητείας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Τα… αλμυρά, βεβαίως, έρχονται τώρα. Ο επόμενος αναμένεται να είναι ο Εντέν Αζάρ, ο «Ζιζού» θέλει οπωσδήποτε τον Πολ Πογκμπά, ενώ επιδιώκεται περαιτέρω ενίσχυση στα χαφ με Κρίστιαν Ερικσεν και Τανζί Ντομπελέ. Στην επίθεση, τέλος, ο μεγάλος στόχος είναι ο Λούκα Γιόβιτς.

Πως φτάνουμε, όμως, στο μισό δισεκατομμύριο (και βάλε); Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζητάει 150 εκατομμύρια ευρώ για τον Πογκμπά, η Τσέλσι θέλει τουλάχιστον 112 για τον Αζάρ, ενώ η Τότεναμ επιδιώκει να εισπράξει εκατό για τον Ερικσεν, αν και η «Βασίλισσα» ποντάρει στο ότι θα μπορέσει να τον αποκτήσει με 85.

Από εκεί και πέρα, η Λιόν για τον Ντομπελέ θέλει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ, είκοσι περισσότερα απ’ όσα αναμένεται να στοιχίσει ο Γιόβιτς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Συνολικά, περί τα 540 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έχει δώσει η Ρεάλ για μεταγραφές όλη την τελευταία πενταετία (453)!

Για να βρει αυτά τα χρήματα, βεβαίως, η Ρεάλ ποντάρει και στα έσοδα της. Φιλοδοξεί να βγάλει περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ για πωλήσεις παικτών όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Ματέο Κόβατσιτς, ενώ το νέο συμβόλαιο με την «Adidas», το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, θα της αποφέρει περί τα εκατό εκατομμύρια τον χρόνο.

Συν τοις άλλοις, αναμένεται να καταφύγει σε νέα τραπεζικά δάνεια, εκτός από αυτό που ήδη πήρε, ύψους 575 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανακαίνιση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το οποίο όμως θα αρχίσει να αποπληρώνεται από το 2022.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΈντεν ΑζάρΠολ ΠογκμπάμεταγραφέςΚρίστιαν Ερικσενποδόσφαιρο