Αθλητισμός|03.05.2019 09:37

Μεταγραφές: Δε Χέα στην Παρί, Σίλεσεν στην Γιουνάιτεντ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Μια καλή ομάδα ξεκινάει πάντα από έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Και, παρ’ ότι ο Νταβίδ δε Χέα έχει κάνει και καταπληκτικές σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να αποχωρήσει από το «Ολντ Τράφορντ».

Τα σοβαρά λάθη που έκανε εσχάτως ο 28χρονος Ισπανός τον έχουν βάλει στο στόχαστρο και, μετά από μια οκταετία, αναμένεται να αναζητήσει αλλού την τύχη του, με την Παρί Σεν Ζερμέν να φέρεται έτοιμη να του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν τα… 24 εκατομμύρια ευρώ!

Το συμβόλαιο του Δε Χέα με την Γιουνάιτεντ λήγει το καλοκαίρι του 2020 και, παρ’ ότι τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απαιτήσεις που φτάνουν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει τόσα ο αγγλικός σύλλογος για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.

Αν αποχωρήσει ο Δε Χέα, όμως, ποιος θα πάρει την θέση του κάτω από τα δοκάρια της ManU; Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται, αλλά αυτός που αρέσει ιδιαιτέρως είναι ο Γιάσπερ Σίλεσεν.

Ο 30χρονος Ολλανδός κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στην Μπαρτσελόνα, όποτε αγωνίζεται όμως, γιατί είναι αναπληρωματικός του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και χρησιμοποιείται ελάχιστα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πρόσφατα, λοιπόν, παραδέχθηκε ότι θέλει να αλλάξει ομάδα για να έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Οι «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι τον απέκτησαν το 2016 από τον Αγιαξ έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, αξιώνουν τουλάχιστον τριάντα, ένα ποσό  βεβαίως άκρως προσιτό για την Γιουνάιτεντ.

Εκτός από τον Σίλεσεν, όμως, στα υπόψη των Αγγλων βρίσκονται ακόμα ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), ο Γιάν Ομπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης) και ο Τζακ Μπάτλαντ (Στόουκ Σίτι), περιπτώσεις όμως που φαντάζουν πιο «αλμυρές», σε σχέση με τον Ολλανδό.

ΜπαρτσελόναΝταβίδ δε ΧέαμεταγραφέςΓιάσπερ ΣίλεσενποδόσφαιροΠαρί Σεν ΖερμένΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ