Αθλητισμός|30.04.2025 23:00

Euroleague: Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές!

Newsroom

Ο μέγας Ναν, μια μυθική τάπα του Χουάντσο, η ψυχραιμία του Σλούκα απ' τις βολές, μία τρίποντη βόμβα του «καυτού» Μήτογλου και η... καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια σπουδαία νίκη επί της Εφές στην Κωνσταντινούπολη στο game 3 των πλέι οφ της Euroleague.

Οι Πράσινοι επικράτησαν 81-77, έκαναν break στο break, πήραν πίσω το πλεονέκτημα και το προβάδισμα με 2-1 νίκες και έχουν δύο ευκαιρίες για να κλείσουν θέση στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι. Το επόμενο ματς είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Παρασκευής (2/5) και πάλι στην έδρα της Εφές.

Ο Ντίνος Μήτογλου έβαλε το σουτ του αγώνα και συνολικά 18 πόντους με 3/6 δίποντα και 4/5 τρίποντα, ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ. Ταυτόχρονα, ο συγκεντρωμένος και διαβασμένος Κέντρικ Ναν έκανε το καλύτερό του ματς στη σειρά, μετρώντας 25 πόντους με 9/15 σουτ, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Εξαιριτική εμφάνιση και από τον ηγετικό Κώστα Σλούκα με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Σέιν Λάρκιν ήταν μόνιμη απειλής για την άμυνα του Τριφυλλιού. Ο γκαρντ της Εφές έγραψε 17 πόντους με 4 ασίστ. Θετική συνεισφορά από τον Οτούρου με 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, διψήφιοι Μπράιαντ (13π. 7ρ.) και Οσμάνι (10π.).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Λούκα Μπάνκι): Λάρκιν 17 (3), Νουόρα 2, Μπράιαντ 13 (2), Σμιτς 4, Τόμπσον 6 (2), Ντόζιερ 9 (1), Πουαριέ 2, Οσμάνι 19 (2), Οτούρου 14 (5 ριμπάουντ), Γιλμάζ, Γουίλις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν 2, Σλούκας 10 (1), Όσμαν 9 (1), Γκραντ 5 (1), Ναν 25, Γκέιμπριελ 4, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 18 (4), Γιούρτσεβεν 8.

Αναντολού Εφεςειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςEuroleague