Αθλητισμός|03.05.2019 23:00

Basket League: Κληρώθηκε ο Αναστόπουλος, ολοταχώς για υποβιβασμό ο Ολυμπιακός

Newsroom

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποβιβασμό βρίσκεται ο Ολυμπιακός, αν κάνει πράξη τα όσα έχει δεσμευτεί στις ανακοινώσεις του, με δεδομένο τον ορισμό του διαιτητή Αναστόπουλου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Προμηθέα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής μπήκε στην κληρωτίδα, ύστερα από 9 αγωνιστικές, και κληρώθηκε τελικά να διευθύνει τον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο.

Η αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην κληρωτίδα, παρά τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού, κι αφού το όνομά του βγήκε στο ζευγάρι Προμηθέας - Ολυμπιακός, οι δρόμοι είναι δύο: Ή Ο Ολυμπιακός θα κάνει πίσω και θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση ή θα επιμείνει στην τοποθέτησή του, κάτι που σημαίνει πως βάσει κανονισμού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, καθώς θα είναι η δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν που δεν θα αγωνιστεί σε παιχνίδι.

Η τριάδα των διαιτητών στο ματς με τον Προμηθέα συμπληρώνεται με τους Κορομηλά και Τσώνο, ενώ σε ότι αφορά τους άλλους... ανεπιθύμητους για τον Ολυμπιακό, ο Μάνος σφύριξε το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι των Πατρινών, ενώ ο Παναγιώτου έμεινε εκτός λόγω εντοπιότητας.

Γιαννακόπουλος: Κράτος μπ.... 

Λίγο νωρίτερα, τα γραφεία της ΚΕΔ είχε επισκεφθεί ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος και είχε ζητήσει από τα αρμόδια όργανα να εφαρμόσουν τον κανονισμό και να ορίσουν διαιτητές στα παιχνίδια, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις όποιες αντιδράσεις των ομάδων. «Παρακολουθούμε για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού αν οριστούν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές. Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν ορίζονται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αποδεικνύει αυτό που λένε πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην έχουμε Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση» είπε ο Γιαννακόπουλος.

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςBasket League