Αθλητισμός|03.05.2019 23:31

Euro Κ17: Ιρλανδία - Ελλάδα 1-1 με χρυσό γκολ στις καθυστερήσεις

Newsroom

Με γκολ του Αρσενίδη στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα, η Εθνική Παίδων ισοφάρισε την Ιρλανδία (1-1) και πήρε χρυσό βαθμό στη μάχη της πρεμιέρας με τους διοργανωτές της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών.

Η Ιρλανδία προηγήθηκε με τον Έβεριτ στο 58' μετά από κόρνερ και αδράνεια της ελληνικής άμυνας αλλά η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά αντέδρασε κι έφτασε την πολύτιμη ισοπαλία στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο γκολκίπερ Τζολάκης έκανε γέμισε, οι Ιρλανδοί δεν απομάκρυναν με επιτυχία και η μπάλα έφτασε στον Αρσενίδη, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 84'. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το τελικό 1-1.

Το επόμενο ματς της Ελλάδας είναι απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο τη Δευτέρα (6/5, 19.00).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζουνού, Μακ Εβόι, Φούρλονγκ, Σομποβάλε (66' Μακ Νούλτι), Ομομπαμιντέλε, Χοτζ, Έβεριτ (90' Κένεντι), Κέοχ, Κάρτι, Μακ Καν (80' Μακ Κίνλει), Εμποσέλε.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Τσάβος, Παναγιώτου (84' Ασλανίδης), Παυλίδης, Αβεντισιάν, Καραμπέρης, Σιατούνης (66' Λιάτσος), Σουρλής (85' Μπελεβώνης), Καράκουτης (73' Κωτόπουλος), Γρόσδης (84' Αρσενίδης), Τζόλης.

Ιρλανδίαποδόσφαιροεθνική Ελλάδας