Αθλητισμός|04.05.2019 00:51

Κόντρα στο μίσος, οπαδοί της Γιούβε τίμησαν τη μνήμη των νεκρών της Τορίνο (pic)

Newsroom

Το μίσος τους παραμένει άσβεστο. Μια... αιώνια διαμάχη που κρατάει μια ζωή. Εχθροί στην ίδια πόλη. Κι όμως η αντιπαλότητα που αισθάνονται οι οπαδοί της Γιουβέντους για τους οπαδούς της Τορίνο δεν τους αποτρέπει να παραμένουν άνθρωποι. Το απέδειξαν φίλοι της Γιούβε, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του τοπικού ντέρμπι, που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (3/5) στην έδρα των Μπιανκονέρι, σήκωσαν πανό τιμώντας τη μνήμη των νεκρών της Γκρανάτα.

Το Σάββατο (4/5) συμπληρώνονται 70 χρόνια από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στη Σουπέργκα το 1949, οπότε έχασαν τη ζωής τους 31 άτομα. Ηταν η ημέρα που ξεκληρίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Τορίνο, κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύνολο της εποχής εκείνης. 

Οι οπαδοί της Γιουβέντους, παρά την αντιπαλότητα, δεν ξέχασαν τη μαύρη επέτειο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έστειλαν το μήνυμά τους. «Τιμή στα θύματα της Σουπέργκα» έγραφε το πανό σε μια κίνηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη αλλά που στις μέρες μας κατά τις οποίες ανθεί ο χουλιγκανισμός και η τυφλή βία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Δείτε τη φωτογραφία:

T

Αγγιξε το θαύμα η Τορίνο

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Τορίνο άγγιξε το όνειρο αλλά μια κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο έξι λεπτά πριν από το τέλος στέρησε απ' τους φιλοξενούμενους την πρώτη νίκη στην έδρα της Γιουβέντους από το 1995! Η Τορίνο, που προηγήθηκε με τον Λούκιτς στο 18', με την ισοπαλία (1-1) έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που θα την έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της συμμετοχής στο Champions League.

Oσο για τον ασταμάτητο Κριστιάνο πανηγύρισε το 601ο γκολ στην καριέρα του...

ΓιουβέντουςποδόσφαιροSerie AΤορίνο