Αθλητισμός|04.05.2019 17:20

Σκωτία: Ογδοος σερί τίτλος για τη Σέλτικ (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το 2011, όταν η Ρέιντζερς κατακτούσε το πρωτάθλημα στην Σκωτία (για τελευταία φορά μέχρι τώρα, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια), έφτανε αισίως τα 54, με την αιώνια αντίπαλο Σέλτικ να βρίσκεται… έτη φωτός πίσω, με 42.

Οκτώ χρόνια αργότερα, οι «Καθολικοί» μετρούν πλέον 50, αφού κατέκτησαν τα ισάριθμα τελευταία πρωταθλήματα, εκμεταλλευόμενοι βεβαίως και τον υποβιβασμό των «Διαμαρτυρόμενων» στην τέταρτη κατηγορία, λόγω χρεών.

Η Σέλτικ σφράγισε το όγδοο σερί πρωτάθλημα με άνετο 3-0 (40’ Λούστιγκ, 53’ Σιμούνιβιτς, 89’ Εντουάρντ) στην έδρα της Αμπερτίν, κατακτώντας και μαθηματικά τον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος των πλέι οφ.

Φέτος, η δεύτερη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστική, αλλά η Σέλτικ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, παρ’ ότι στην διάρκεια της σεζόν άλλαξε προπονητή, με τον Μπρένταν Ρότζερς να την παρατάει στα… κρύα του λουτρού για να αναλάβει την Λέστερ.

Ο Νιλ Λένον επέστρεψε στο «Σέλτικ Παρκ» και διατήρησε πρώτη την ομάδα, η οποία τον Δεκέμβριο, ακόμα με τον Ρότζερς στον πάγκο, είχε κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ.

Πλέον, στόχος της Σέλτικ είναι η κατάκτηση και του Κυπέλλου στον τελικό με την Χαρτς (Σάββατο 25/5, 17:00), ώστε να κάνει δικό της το τρίτο διαδοχικό, εγχώριο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ).

 

ΣέλτικποδόσφαιροΣκωτίαΡέιντζερς