Αθλητισμός|05.05.2019 00:21

La Liga: Εχασε βαθμούς και Ντεμπελέ η Μπαρτσελόνα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Θέλτα έκανε πασίγιο (διάδρομος τιμής) στην Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά οι «Μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που «δώρισαν» ουσιαστικά μια νίκη παραμονής στην ομάδα του Βίγκο, με την ενδεκάδα που κατέβασαν.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως ήταν φυσικό, έδωσε προτεραιότητα στην ρεβάνς με την Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League (Τρίτη 7/5, 22:00) και άφησε εκτός αποστολής οκτώ (!) βασικούς: Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Αλμπα, Ιβάν Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς, Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι.

Με μια ενδεκάδα γεμάτη αναπληρωματικούς, η Μπάρτσα ηττήθηκε δικαίως με 2-0 (67’ Μάξι Γκόμες, 88’ πέν. Ιάγο Ασπας), με τον προπονητή να προβληματίζεται περισσότερο για τον τραυματισμό του Ουσμάν Ντεμπελέ, παρά με την εμφάνιση της… ιδιαίτερης εκδοχής της ομάδας του.

Ο Γάλλος επιθετικός, μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο (!), ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού, οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν μυϊκό τραυματισμό και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, χάνει την ρεβάνς με την Λίβερπουλ.

Με τη νίκη αυτή, η Θέλτα αγκάλιασε την παραμονή, όπως άλλωστε και η Λεβάντε, η οποία συνέτριψε εντός έδρας με 4-1 (14’ Καμπάνια, 43’ Ρούμπεν Βέζο, 85’ Τζέισον, 90’ Μπάρντι – 71’ Αλβαρο Γαρθία) μια Ράγιο Βαγιεκάνο που ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί, παρ’ ότι απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία χρειάζονταν έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την (τιμητική) δεύτερη θέση, ηττήθηκε καθαρά στην Βαρκελώνη με 3-0 (45’ αυτ. Γκοδίν, 52’, 89’ πέν. Μπόρχα Ιγλέσιας) από μια Εσπανιόλ που ελπίζει ακόμα στην έβδομη θέση η οποία, σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα, θα δώσει εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Ισόβαθμη με την Εσπανιόλ Αλαβές και Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την δεύτερη να νικάει στην έδρα της πρώτης με 1-0 (24’ αυτ. Μάνου Γαρθία).

Η βαθμολογία (σε 36 αγώνες): Μπαρτσελόνα 83, Ατλέτικο Μαδρίτης 74, Ρεάλ Μαδρίτης (35) 65, Χετάφε (35) 55, Σεβίλλη 55, Βαλένθια (35) 52, Αθλέτικ Μπιλμπάο (35) 50, Ρεάλ Σοσιεδάδ 47, Εσπανιόλ 47, Αλαβές 47.

ΘέλταποδόσφαιροLa LigaΟυσμάν ΝτεμπελέΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα