Αθλητισμός|05.05.2019 01:37

Τσιτσιπάς: Η ευχή για... combo τίτλο με Σάκκαρη και η στήριξη του Σάντος (pics)

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπει για τα καλά στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Η παρουσία του στον τελικό του τουρνουά του Εστορίλ καταδεικνύει την πρόοδο και την εξέλιξη του 21χρονου τενίστα, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 10 της κατάταξης και ευελπιστεί να πάει ακόμη ψηλότερα εφόσον κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών, μετά τη νίκη του επί του Βέλγου Γκοφέν, θα τεθεί αντιμέτωπος την Κυριακή (5/5, 17.30) με τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό επικράτησε του Ισπανού Νταβίτοβιτς 2-1 σετ. To No.67 της παγκόσμιας κατάταξης συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία φτάνοντας μέχρι τον τελικό αν και μπήκε στο κυρίως ταμπλό από το... παράθυρο ως lucky loser μετά την αποχώρηση του Φάμπιο Φονίνι από το τουρνουά.

Οι δύο τενίστες έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μια φορά κατά το παρελθόν. Συνέβη στο τουρνουά της Αμβέρσας πριν από δύο χρόνια, οπότε ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει με 2-0 (6-1, 6-4).

Μετά την επικράτησή του στον ημιτελικό του Εστορίλ, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στη μεγάλη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη στον τελικό του Ραμπάτ, όπου κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την Μαρία Σάκκαρη. Ελπίζω να μπορέσω να κερδίσω και εγώ αύριο για να μπορούμε να το ονομάσουμε combo» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διατηρεί εξαιρετική σχέση με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

T

Στο πλευρό του Τσιτσιπά ο Σάντος

Ο Τσιτσιπάς πάντως κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τον Γκοφέν είχε κι έναν... απρόσμενο σύμμαχο στις εξέδρες. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας και πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος, o οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με το Εστορίλ όπου έχει περάσει τουλάχιστον μια εικοσαετία στο ποδόσφαιρο είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής της τοπικής ομάδας.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς ζήτησε να συναντηθεί με τον κόουτς της Ελλάδας κατά την επιτυχημένη τετραετία 2010-2014, προτού αναλάβει την Πορτογαλία και την οδηγήσει στην κατάκτηση του Euro 2016.

Οι δυο τους είχαν σύντομη συζήτηση, αφού τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα αλλά και το ποδόσφαιρο, ενώ έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

T

Μαρία ΣάκκαρηΦερνάντο ΣάντοςΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΕστορίλ