Αθλητισμός|05.05.2019 12:36

Χαμός με τη νοσοκόμα που χάνει το ρεκόρ Γκίνες και το ρολόι που "σταμάτησε" στον τερματισμό

Κώστας Ασημακόπουλος

Εχει περάσει μία εβδομάδα μετά από τον μαραθώνιο του Λονδίνου αλλά η συζήτηση γύρω από την συμμετοχή μίας νοσοκόμας στον φημισμένο αγώνα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον γύρω από την διοργάνωση.

Μια νοσοκόμα του NHS που έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου αποπειράθηκε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες ως η πρώτη και ταχύτερη νοσοκόμα σε μαραθώνιο αγώνα.

Η Τζέσικα Άντερσον εργάζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Βασιλικού Νοσοκομείου του Λονδίνου για περισσότερο από επτά χρόνια.

Είχε ως στόχο να γίνει η ταχύτερη μαραθωνοδρόμος ντυμένη ως νοσοκόμα αλλά η αμφίεση της δεν ήταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζουν τα Γκίνες. Οι κανόνες ορίζουν ότι η στολή μιας νοσοκόμου πρέπει να περιλαμβάνει την παραδοσιακή λευκή ποδιά ή λευκό π μπλε φόρεμα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τους εργαζομένους στα νοσοκομεία.

Η Αντερσον έτρεξε με παντελόνι τραυματιοφορέα και μάλιστα τερμάτισε με καλό χρόνο για ερασιτέχνη δρομέα (3:08:22).

T

«Είμαι συγκλονισμένη με την απάντηση που έλαβα από τους υπευθύνους των ρεκόρ Γκίνες. Απέρριψαν την αίτηση μου αλλά και την αίτηση επανεξέτασης. Οι νοσοκόμες πράγματι φορούν λευκές στολές αλλά πολλές φορές εν ώρα δουλειάς στα χειρουργεία ή μέσα στην εντατική φορούν ένα πρασινο χιτώνιο ή παντελόνι όπως φορούσα εγώ στο μαραθώνιο», είπε η Άντερσον.

T

Η τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα και οι αυθόρμητες αντιδράσεις απογοήτευσης της Άντερσον κάνουν τους υπευθύνους των βραβείων Γκίνες να ξανασκεφτούν την περίπτωση επανεξέτασης της αίτησης της.

«Θα αναθεωρήσουμε»

«Η αφοσίωση και ο σεβασμός είναι αξίες που τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness είναι εξαιρετικά αγαπητά. Με τα δεδομένα που υπάρχουν οφείλουμε να αναθεωρήσουμε την υπόθεση της νοσοκόμας και θα τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η οριστική απόφαση», είπε εκπρόσωπος των ρεκόρ ωστόσο για μελλοντικές παρεξηγήσεις ξεκαθάρισε: «Υπάρχεις ξεκάθαροι όροι συμμετοχής σε κάθε κατηγορία. Υπάρχει πλήρης οδηγός για το τι πρέπει να κάνει κάποιος δρομέας για να πληρεί τα κριτήρια ενός ρεκόρ Γκίνες».

Το ρολόι που «σταμάτησε» στον τερματισμό

Την ίδια ώρα πάντως το αγαπημένο βίντεο της διοργάνωσης είναι ο επεισοδιακός τερματισμός ενός δρομέα που είχε ντυθεί ρολόι «Μπιγκ Μπεν». Ο άτυχος δρομέας έφτασε εν μέσω αποθέωσης στον τερματισμό αλλά η κατασκευή ήταν τόσο μεγάλη που δεν χωρούσε να περάσει κάτω από το στέγαστρο του τερματισμού. Ο δρομέας δε μπορούσε να λυγίσει την κατασκευή για να περάσει και ακολούθησαν στιγμές γέλιου...

T

Ρεκόρ Γκίνεςνοσοκόμαμαραθώνιος ΛονδίνουΣπορ