Αθλητισμός|05.05.2019 17:45

Μπάσκετ: Πρωταθλητής στους εφήβους ο Ολυμπιακός (pics)

Newsroom

Η εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδος. Οι παίκτες του Δημήτρη Τσαλδάρη στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής επικράτησαν εύκολα της Ασπίδας Ξάνθης(87-49) στο κλειστό της Ελευθερούπολης και σε συνδιασμό με την νίκη του Άρη επί του Προμηθέα κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πολυτιμότερος παίκτης του 46ο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων της Ελευθερούπολης αναδείχθηκε ο σέντερ του Ολυμπιακού Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο 17χρονος ύψους 2,11 Σέρβος  σέντερ  που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των ερυθρολεύκων σε ηλικία 14 ετών απέδειξε για μια ακόμη φορά πως διαθέτει τρομερά προσόντα. Ο Ποκουσέφσκι έχει αγωνιστεί με την Εθνική Σερβίας στο Eurobasket U16  όμως εάν αποφασίσει να βγάλει ελληνικό διαβατήριο θα έχει την δυνατότητα να παίζει ως Έλληνας και ταυτόχρονα θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και στην Εθνική Ανδρών.

Πρώτος σκόρερ των αγώνων αναδείχθηκε ο Βαλάντης Κουρτίδης του Αρη, ενώ στην καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν ακόμη οι Ζώης Καράμπελας και Κώστας Κάδρας του Περιστερίου, όπως και ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα.  Την απονομή έκαναν ο γ.γ της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τεχνικός υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας.

Η τελική κατάταξη:

1. Ολυμπιακός
2. Περιστέρι
3. Άρης
4. Προμηθέας
5. Ασπίδα Ξάνθης
6. Κολοσσός Ρόδου

ΟλυμπιακόςΠανελλήνιο εφήβωνμπάσκετέφηβοι