Αθλητισμός|06.05.2019 08:52

Βραζιλία: Διαιτητής «προσεύχεται» στο VAR! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το VAR μπήκε και στην ζωή μας, έστω και στις… μύτες των ποδιών, στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκτός Ελλάδας, όμως, έχει την τιμητική του εδώ και καιρό.

Στην Βραζιλία, μάλιστα, οι διαιτητές φτάνουν στο σημείο να προσεύχονται μπροστά του και να το… ευλογούν, ώστε να τους βοηθήσει να τα πάνε καλά πριν από ένα παιχνίδι!

Ο Ρικάρντο Μάρκες Ριμπέιρο, πριν από τον αγώνα της Σάο Πάουλο με την Φλαμένγκο στο «Μορουμπί», στάθηκε μπροστά από το μόνιτορ του VAR και φάνηκε να προσεύχεται και, κατά κάποιο τρόπο, να ευλογεί το σύστημα βοήθειας των διαιτητών.

Η προσευχή του, πάντως, δεν έπιασε απόλυτα, αφού η διαιτησία του είχε λάθη, όπως η μη αποβολή του Τούλερ της Φλαμένγκο για δυνατό χτύπημα από πίσω στον Αλεσάντρε Πάτο της Σάο Πάουλο, ο οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και μετέβη σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

 

Το ματς έληξε 1-1 και ο προπονητής των γηπεδούχων, Βάγκνερ Μανσίνι, είπε ότι ο τρόπος που κατηύθυνε το ματς ο Μάρκες Ριμπέιρο ήταν «εξαιρετικά συγκεχυμένος σε ορισμένες φάσεις, όπου θα έπρεπε να είχε διαφορετική στάση».

VARποδόσφαιροδιαιτησίαΒραζιλία