Αθλητισμός|06.05.2019 08:51

Αγγλία: Θεία δίκη στο απόλυτο «unfair play» (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την περασμένη Κυριακή (28/4), ο προπονητής της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε την απόλυτη ενέργεια «fair play» της σεζόν, όταν έδωσε εντολή στους παίκτες του να… καθίσουν να δεχθούν γκολ από την Αστον Βίλα, επειδή είχαν σκοράρει χωρίς να βγάλουν την μπάλα έξω, όταν αντίπαλος παίκτης ήταν πεσμένος στο χορτάρι λόγω τραυματισμού.

Μια εβδομάδα αργότερα και 500 χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Πλίμουθ, ο Τζος Μόρις της Σκάνθορπ προέβη στο απόλυτο «unfair play», όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ματ Μέισι, επιχείρησε να βγάλει την μπάλα πλάγιο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Μόρις, τρεις φορές διεθνής με την Κ20 της Αγγλίας στα νιάτα του, αδιαφόρησε για την ξεκάθαρη προσπάθεια του Μέισι να βγάλει την μπάλα άουτ για ιατρικούς λόγους, έτρεξε να την προλάβει προτού αυτή βγει άουτ και, από πλάγια θέση, «κρέμασε» τον εμβρόντητο γκολκίπερ, προκαλώντας βεβαίως την έκρηξη των συμπαικτών του, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Στο βίντεο από το 1:02

Με αυτό το ύπουλο (χωρίς εισαγωγικά) γκολ, ο Μόρις ισοφάριζε προσωρινά σε 2-2, ένα αποτέλεσμα που κρατούσε ζωντανή την Σκάνθορπ στην μάχη της παραμονής στην League One (τρίτη κατηγορία).

Ο Μέισι έγινε αλλαγή και αποχώρησε κουτσαίνοντας. Και, δέκα λεπτά αργότερα, η Θεία Δίκη έκανε την εμφάνισή της για να τιμωρήσει την… πονηριά του Μόρις, αφού η Πλίμουθ πέτυχε τρίτο γκολ με το οποίο επικράτησε 3-2 της Σκάνθορπ και την έριξε στην League Two.

Το… πρόβλημα, πάντως, ήταν πως εντέλει υποβιβάστηκε και η Πλίμουθ, αφού η νίκη της δεν ήταν αρκετή, χάνοντας την κατηγορία στην ισοβαθμία με την Γουίμπλεντον και για μόλις τρία γκολ διαφορά.

παράξεναΑγγλίαποδόσφαιροLeague One