Αθλητισμός|07.05.2019 09:48

Κομπανί: «Ο Αγουέρο μου φώναζε να μην σουτάρω»! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το 2012, ο Βενσάν Κομπανί με γκολ – κεφαλιά, είχε χαρίσει στην Μάντσεστερ Σίτι μια «χρυσή» νίκη επί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ, στον δρόμο για την (δραματική) κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «Πολίτες», την τελευταία αγωνιστική.

Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό του γκολ εκείνη την σεζόν, αλλά αποδείχθηκε καθοριστικό. Οπως μπορεί να είναι και αυτό που σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας (6/5) εις βάρος της Λέστερ, επίσης το πρώτο του φέτος.

Ενα καταπληκτικό τέρμα, όμως, που δεν θα γίνονταν ποτέ πραγματικότητα, εάν ο αρχηγός της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα ανταποκρίνονταν στις φωνές του Σέρχιο Αγουέρο και άλλων συμπαικτών του να ΜΗΝ επιχειρήσει το συγκεκριμένο σουτ.

 

«Ηταν λίγο ενοχλητικό, γιατί όλοι μου έλεγαν «μην σουτάρεις». Δεν έφτασα τόσο μακριά για να αφήνω νεαρούς παίκτες να μου λένε αν μπορώ ή όχι να σουτάρω» δήλωσε, ελαφρώς ενοχλημένος, ο Κομπανί, ο οποίος… φούντωσε από τα «όχι» και βρήκε μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνει το μακρινό σουτ που λύγισε τον Κάσπερ Σμάιχελ.

«Εχω πετύχει γκολ όπως αυτό στις προπονήσεις. Είναι 15 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, με μέσους να μου λένε να μην σουτάρω. Τους είχα πει ότι μια μέρα θα σκοράρω και σήμερα (σ.σ. την Δευτέρα) το έκανα» συμπλήρωσε ο 33χρονος στόπερ, ο οποίος έχει είκοσι γκολ σε 358 ματς με την φανέλα της Σίτι (αυτό ήταν το πρώτο με σουτ έξω από την περιοχή) και μόλις 34 συνολικά στην καριέρα του, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ε και; Το «χρυσό» του γκολ επέτρεψε στην Σίτι να νικήσει και την Λέστερ, καταφέρνοντας για δεύτερη διαδοχική σεζόν να επικρατήσει ΚΑΙ των 19 αντιπάλων της στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε κάνει τελευταία φορά, σε δύο σερί περιόδους της πρώτης κατηγορίας , η Πρέστον το… 1890!

Εκείνη η ομάδα κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα, όπως θα επιχειρήσει να κάνει την Κυριακή (12/5, 17:00) η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με νίκη επί της Μπράιτον, ώστε να τερματίσει σίγουρα πάνω από την δεύτερη Λίβερπουλ (95-94 βαθμοί αυτή την στιγμή), η οποία την ίδια ώρα θα υποδέχεται την Γουλβς στο «Ανφιλντ».

Και, αν ο Κομπανί θελήσει να σουτάρει ξανά από το… σπίτι του, δεν θα βρεθεί κανένας συμπαίκτης του αυτή την φορά να τον αποτρέψει. Μεταξύ αυτών, ούτε ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος μετά το ματς πλησίασε αστειευόμενος τον συμπαίκτη του και του έλεγε: «Βίνι, σου είπα: ‘Μην σουτάρεις. Οχι Βίνι, όχι!’».

T

Πρέμιερ ΛιγκποδόσφαιροΒενσάν ΚομπανίΜάντσεστερ Σίτι